2015-07-09 06:41

Så sommartränar Storvreta inför revanschen


Storvreta laddar för en säsong full av revansch. Foto: Adam Troy

Storvreta laddar för en säsong full av revansch. I år vill laget inte missa slutspel. Därför är sommarträningen tuff – som vanligt.

53 träningspass. Det är vad som väntar Storvretas spelare under sommaren. Stjärnnyförvärvet Robin Nilsberth har fått en smakstart på säsongen med sin nya klubb. Och naprapaten Johan Söderström, som sköter den mesta försäsongsträningen, har lagt upp ett hårt schema.

– Vi kör löpning, styrketräning och spänst under träningsveckorna. Fokus ligger på snabbhet och explosivitet, säger han.

Under vecka 28-32 sköter spelarna träningen på egen hand. De har fått ett träningsschema som de följer, och när de kommer tillbaka ska de vara redo för säsongen.

– Det är samma träningsmängd som förra året. Den här försäsongen är dock mer inriktad mot explosiv styrketräning, säger Söderström.

Storvreta tränar ingen ren innebandy under sommaren, de passen är i stället utbytta mot löpträning som huvudtränaren Stefan Forsman sköter. Men när augusti nalkas får de revanschsugna spelarna återigen känna på klubban i Fyrishov.

– Från första veckan av augusti kommer vi att börja träna innebandy igen och successivt fasa in fler innebandypass under första månaden, säger Söderström.

Det här var den första delen i en artikelserie om SSL-lagens försäsongsträning. I morgon presenteras Dalens damer.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>