2015-07-13 06:09

Nya tränaren lyfter Uppsalas försäsong


FBC Uppsalas damer tränar hårt i sommar. Foto: FBC Uppsala

FBC Uppsala missade slutspelet den gångna säsongen. Nu vill laget lyfta sig. Och det med hjälp av nya tränaren Marko Palosaari, som håller i sommarträningen.

FBC Uppsala slogs in i det sista om den åttonde platsen som gav en kvartsfinalplats. Men laget nådde inte hela vägen fram. I år kommer en erfaren tränare in, Marko Palosaari. Och han är laddad, det märks när han pratar om försäsongen.

– Vi började 4 maj med träningar och körde på till 2 juli. Vi hade tre gemensamma pass i veckan och, utöver det går laget individuellt på gym. Efter de nio veckorna tog laget fyra veckor ledigt och kommer laddade inför höstsäsongen, säger han.

Under försäsongsträningen har fokus legat på intervaller. Även en hel del fysiskt krävande aktiviteter har blandats in där syftet har varit att stärka bålen och benen.

– Men minst lika viktigt är att lära känna varandra och ha kul på träningarna. Därför blir det också en hel del parövningar och tävlingsmoment på träningarna. Som en bal på slottet, helt enkelt underbart, säger Palosaari.

Det är han själv som har hållit i majoriteten av försäsongspassen. Det är bara när de har haft löpskolning som en annan ledare har kommit in, vilket enligt Palosaari har varit ett nyttigt inslag.

– Eftersom jag är ny i laget ser jag det här som ett bra sätt att komma in i gänget och lära känna tjejerna, säger han.

Innebandyspelandets vara eller icke vara under sommaren är en ständig diskuterad fråga. Vissa lag kör tre gånger i veckan, medan andra inte alls går in i hallen. FBC Uppsala och Marko Palosaari är av den senare åsikten.

– Jag har alltid varit av uppfattningen att inte gå in i hallen för tidigt. Jag hoppas laget får upp ett sug på att spela innebandy inför hösten i stället. Däremot har tjejerna testat lite gräsbandy, det kanske man kan se som teknikutvecklande? 

När blir det mer fokus på innebandy än försäsong?
– I augusti kommer vi fortfarande ha en del utepass, men naturligtvis blir det då mer fokus på innebandy. Vi måste självklart sätta det nya spelsystemet inför året, så vi ska inte låta tjejerna vänta alltför länge på innepremiären.

Det här var den femte delen i en artikelserie om SSL-lagens försäsongsträning. I morgon presenteras Dalens herrar.

Tidigare presenterade lag i artikelserien om SSL-lagens försäsong:
Storvreta
Dalen (dam)
Helsingborg
Granlo


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>