2015-07-12 06:59

Mycket innebandy under Granlos försäsong


Granlo laddar om till säsongen. Foto: Granlo BK

Granlos säsong kantades av ekonomiska problem. Men nu är laget redo för ännu en säsong i SSL. Och spelarna visar på försäsongen att de är laddade.

Glöm fredagsmyset. I Granlo tränar laget fem gånger i veckan, måndag till fredag, hela sommaren. Det kan behövas om laget vill höja sig från i fjol, då man klarade kontraktet med några omgångar kvar av Svenska Superligan. Laget vill nå slutspelet och kommer att jobba stenhårt för det.

– Två pass i veckan är högintensiv intervallträning och styrkegymnastik. Två pass blandar vi innebandy och styrka och ett pass är återhämtning, säger tränaren Magnus Svensson.

Nej, något uppehåll blir det inte för spelarna. De kör på hela sommaren ledda av assisterande tränaren Patrik Rehnstrand. Han håller i löp- och styrketräningen medan Magnus Svensson sköter innebandyträningarna.
– Det är det som är det nya i år, att vi har infört innebandypass. Annars är träningen mer eller mindre likadan som tidigare år, säger Svensson.

Granlo kör alltså två-tre rena innebandypass under sommaren också, något som få klubbar gör. Men det finns en tanke bakom upplägget, så klart.

– Förutom att det gör träningen roligare får vi möjlighet att förbereda oss på olika moment i spelet redan nu, säger Svensson. 

Det här var den fjärde delen i en artikelserie om SSL-lagens försäsongsträning. I morgon presenteras FBC Uppsala.

Tidigare presenterade lag i artikelserien om SSL-lagens försäsong:
Storvreta
Dalen (dam)
Helsingborg


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>