2015-07-10 06:53

Fokus på individen för Dalens damer


Dalen vill växa mer i år. Foto: Per Wiklund

Dalens damer knep den sista slutspelsplatsen i slutskedet av grundseriespelet i SSL i fjol. I år vill de växa ytterligare. Och då krävs det bra träning.

Christer Jernberg från Dalens damlag gillar inte ordet ”försäsong”. Han menar i stället att det som nu pågår i löpspåren i Umeå är en del av hela säsongen – och att det här är den första träningsperioden. Det tankesättet kan bli viktigt för Dalen till innebandysäsongen.

– Fokus är olika för varje period men med en viss progression där vi ska upp till en bra konditionsnivå, men också sträva efter att bli snabbare än tidigare år, säger han.

Fokus under sommaren ligger på ben- och bålstyrka för laget. Och väl ute i löpspåren har man mer och mer frångått de klassiska långdistanspassen för att i stället blanda in fartlekar och kortare och längre intervaller.

Utöver den gemensamma träningen, som pågår hela sommaren förutom fyra veckor, tränar spelarna också på egen hand.

– En del träning sker gemensamt, men utifrån konditionsstatus så springer vissa spelare med varandra för att kunna pusha varandra lite extra. Och styrkeprogrammet baserar vi också på varje individs resultat. Vi har stort fokus på den enskilde spelarens utvecklingsområden, säger Jernberg.

Dalen passar också på att inkludera innebandypass. Något som anses viktigt, enligt staben.

– Innebandyn är ett bra komplement till övrig träning och kan kombineras med mycket annat. Det är lätt att anpassa belastningen beroende på hur sliten truppen är och sedan är det ju så att det är innebandy vi ska vara bra på. En grundregel är ju "du blir bra på det du tränar".

Det här var den andra delen i en artikelserie om SSL-lagens försäsongsträning. I morgon presenteras Helsingborgs herrar.

Tidigare presenterade lag i artikelserien om SSL-lagens försäsong:
Storvreta


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>