2015-07-15 06:18

AIK: "Det är innebandy vi ska vara bäst på"


AIK-spelarna jobbar hårt under försäsongsträningen. Foto: AIK

AIK har rönt stora framgångar de senaste tio åren. Men i år gick det sämre, då laget missade slutspel. Nu är revanschlustan stark. Så här tränar laget i sommar för att nå sina mål.

Fystränaren Erik Börjesson leder AIK genom försäsongen. Tillsammans med de andra tränarna ska han se till att laget kommer förberett i september när serien drar i gång. Under sommaren har truppen tre-fyra gemensamma träningspass i veckan. Och utöver det har spelarna individuella upplägg som baseras på deras bakgrund och behov.

– Vår träning bygger på att förbättra alla de fysiska grundkvaliteterna. Styrka, snabbhet, rörlighet, uthållighet, balans och koordination. Vi strävar efter att bygga en så stor bas som möjligt för att kunna nå den högsta potentiella toppen, säger Erik Börjesson och tillägger:

– En bra bas gör också att spelarna kan hantera de krafter de utsätts för i träning och match bättre, vilket bör resultera i färre överbelastningsskador.

AIK har ett fem veckor långt uppehåll under sommaren. Men när laget inte tränar tillsammans har spelarna individuella scheman som de ska följa.

– All träning styrs av individernas behov och förutsättningar. Så även om vi tränar gemensamt så skiljer sig innehållet åt exempelvis beroende på vilken position spelaren har och vilka grundförutsättningar som finns, säger Börjesson.

Redan från första veckan när den officiella försäsongsträningen drog i gång valde AIK att integrera innebandy. Anledningen?
– Det är trots allt innebandy vi ska vara bäst på.

2 augusti samlas laget igen efter uppehållet från den gemensamma träningen. Då flyttas fokus mer och mer mot innebandyspelandet. Men fysträningen kommer att sitta i i alla fall, menar Börjesson.

– Fysträning är för oss i AIK alltid en del av träningen, varje vecka hela året. Vi blir aldrig nöjda, utan strävar hela tiden efter att utvecklas. 

Det här var den sjunde delen i en artikelserie om SSL-lagens försäsongsträning. I morgon presenteras Rönnby.

Tidigare presenterade lag i artikelserien om SSL-lagens försäsong:
Storvreta
Dalen (dam)
Helsingborg
Granlo
Uppsala
Dalen (herr)


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>