2009-07-24 07:25

Danska landslagsspelare laddar i Skåne

Två danska landslagsspelare kommer att spela i satsande Malmö FBC i division två kommande säsong. Det är något som nye förbundskaptenen Glenn Wiman gillar.

– Jag tror att det är ett plus att några spelare kommer utanför Danmarks gränser, säger Glenn Winman.


Jesper Schow Petersen.
Arkivfoto: Bildbyrån.

Spelarna som ska spela i Malmö FBC är skicklige Jesper Schow Petersen, 38 landskamper, samt talangen Kenneth Danielsen, fem landskamper.

– Jag har varit med och vunnit det mesta som går att vinna i Danmark, så det känns rätt med en ny utmaning i min innebandykarriär, sade Schow Petersen i ett pressmeddelande när övergången var klar, och Danielsen var lika nöjd.

– Jag har länge drömt om att få spela i en svensk klubb och när Malmö FBC hörde av sig var det ingen tvekan från min sida, sade Danielsen.

Även om Malmö FBC spelar i division två så tror Glenn Wiman att spelarna kommer få ett lyft av att spela i Sverige – inte minst eftersom de skaffar sig en hel del erfarenhet.

– Även om det är division två så tror jag att det kan generera en hel del. Det är rätt väg att gå, det kan vara bra att gå till en klubb i division två där de får spela mycket, och sedan kanske ta sig uppåt i seriesystemet, förhoppningsvis på sikt hela vägen upp till SSL, menar Wiman.

Wiman tror att dansk landslagsinnebandy kan lyfta sig om fler danska spelare hamnar i Sverige.

– Vi kan jämföra med Norge som hade gått framåt en hel del i förra VM, och de har också en del spelare som spelar i Sverige och SSL, och det har gett resultat på landslagsnivå.

Svensken som ska lyfta Danmark
Så ska Danmark ta sig till VM 


Författare: Jonas Gustavsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>