2005-04-21 13:17

Christian Hellström till AIK

På tisdagen rapporterade AIK om två avbräck och ett tillskott till sin elitserietrupp. Mest anmärkningsvärt var nyförvärvet Christian Hellström.

När den högintressanta elitseriesäsongen 2005/06 drar igång i oktober har Christian Hellström fyllt 34 år. Då satsar han mot sitt fjärde SM-guld i karriären och han gör det i AIK-tröjan. Solnaklubben meddelade på tisdagen att Hellström har skrivit på ett tvåårsavtal.

- Christian står för rutin och vinnarkänsla. Han står också för en smittande kärlek till sporten och en mycket stark drivande känsla att vinna, säger AIK:s sportchef Johan Nilsson.

Hellström har haft en lång och mycket framgångsrik karriär i Balrog. Förutom tre SM-guld har han varit med och vunnit Europacupen tre gånger. Lika många gånger har det blivit guld i VM. 52 gånger har han dragit på sig landslagsdressen - hittills.

90-talets urbalroger är vitt utspridda över landet. Brottman i Falun, "Silen" i Örebro och Conny Svensson i Råsunda. Kommande säsong återförenas dock Christian Hellström med tidigare lagkamraten Bruno Lundberg som är ny tränare för AIK.

Samtidigt som Christian Hellström ansluter till AIK:s trupp meddelar klubben att man tappar två spelare. Christoffer Lindberg blir proffs i schweiziska NLA-nykomlingen Basel Magic.

Andreas Fröberg lägger klubban på hyllan, åtminstone kommande säsong. Han kommer inte att spela för någon annan klubb men stänger inte dörren för en återkomst till AIK.

- Se det som en extra lång time-out. Mitt kontrakt med AIK går ut 2007. Kanske hör de av sig igen nästa år. Ska jag spela innebandy igen så blir det i AIK, säger Fröberg.

Med sina 179 matcher för AIK var Fröberg ett av de mest beprövade korten i AIK-truppen.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>