2005-01-19 07:30

Rekordpublik i Malmö?

På fredag kväll möts Helsingborg och AIK. Matchen spelas i Baltiska hallen i Malmö och publikrekordet för en seriematch i Skåne kommer troligtvis att slås.

- Trots att det gått lite knackigt i serien så har publiken kommit till Idrottens Hus under hösten. Nu återstår bara fyra hemmamatcher och bland dem finns tre av de lag som lockat mest folk genom tiderna till IH, säger Michael Kvist, ordförande i FC Helsingborg.

Klubbens publikrekord putsades inte mindre än fyra gånger förra säsongen. I den sista hemmamatchen kom hela 1 910 åskådare för att se matchen mot Jönköping. Det är en siffra som man hoppas kunna slå på fredag i Baltiska hallen.

- Ja, det tycker jag är inom räckhåll. Vi har sålt fler förköpsbiljetter till AIK-matchen än vi gjort någon gång tidigare. AIK är ett av Sveriges bästa lag just nu, de är en av storfavoriterna till SM-guldet och det är första gången det spelas en elitseriematch i innebandy i Malmö, påpekar Magnus Nilsson, kanslichef på Skånes Innebandyförbund och den som håller i den utlokaliserade matchen.

På tisdagen hade det sålts 1 632 biljetter till matchen och eftersom det finns plats för lika många till i Baltiska hallen så finns det fortfarande biljetter kvar att köpa, exempelvis via Ticnet.se eller Stadionkontoret i Malmö.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>