2005-01-24 08:00

Åtta mål av Anna Jakobsson

Den allsvenska dammatchen mellan Boliden/Rönnskär och Endre blev en rekordmatch på flera sätt. Inte minst tack vare Anna Jakobsson i Endre: när hon redan hade gjort fem mål avgjorde hon matchen med tidernas snabbaste hattrick!

Matchens resultat blev till slut 9-12. Hemmalaget Boliden/Rönnskär är det första laget i damernas högsta division som gjort nio mål i en match utan att få med sig någon poäng.

Bara en match genom tiderna i dameliten har varit målrikare; Faluns seger med 19-4 mot Kais Mora för någon månad sedan.

Anna Jakobsson i Endre hade en makalös dag. Efter två matcher i rad utan mål i Allsvenskan fortsatte förvisso måltorkan för Anna under första kvarten i Eddahallen. Sedan släppte det ordentligt. Hon gjorde två mål i första perioden och gjorde det viktiga reduceringsmålet till 7-5 i mittenperioden.

I början av sista perioden var Boliden/Rönnskär fortfarande i ledningen men Anna Jakobsson reducerade till 8-7 och kvitterade till 8-8.

Med lite mer än två minuter kvar att spela var ställningen 9-9. Då avslutade Anna med ytterligare tre mål inom loppet av 91 sekunder. Hon hade då gjort det snabbaste hattricket i elitseriehistorien. Dessutom hade hon nått åtta gjorda mål och totalt nio poäng, vilket också är rekord.

Anna Jakobssons namn står nu högst upp på rekordlistan både för antal mål och antal poäng i en match i damernas högsta serie. Åtta poäng verkade länge vara en omöjlig gräns att passera. Likaså Therese Andihns drygt åtta år gamla rekordnotering på sju mål i en match.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>