2018-02-06 06:11

Nu fortsätter arbetet att ta ut VM-truppen


U19-damerna vann den andra matchen i Finnkampen stort. Foto: Anton Rosenblad

U19-damlandslagets förbundskapten Camilla Granelid fick se mycket positivt i helgens två matcher i Finnkampen. Och nu fortsätter hennes arbete att ta ut den slutgiltiga VM-truppen.

2-6 maj spelas U19-VM i schweiziska St Gallen. Sverige fick ett perfekt genrep inför det i och med söndagens seger mot Finland i Finnkampen. 8-2-segern satt fint, och då gjorde det inte så mycket att svenskorna förlorade med 7-6 dagen innan.

- Om man ska få önska något är det det här vi vill ha med oss. Någon slags näsbränna (förlusten) där vi sedan samlar ihop oss och gör en jättebra match med få dippar, säger förbundskapten Camilla Granelid.

Jämfört med det lag som spelade Euro Floorball Tour i november fanns fem debutanter med i Finnkampen. Och Granelid var mer än nöjd med dem.

- Jag är jättenöjd med dem som har satt på sig tröjan för första gången. Det är härligt att se hur de kliver in och bidrar med hela sig.

I mitten av april är det dags att ta ut den slutgiltiga truppen på 2 målvakter och 18 utespelare. Fram till det gäller det att scouta väl för landslagsstaben.

- I veckan tar vi kontakt med alla spelare och deras tränare och summerar lägret. Sedan gäller det att följa den här truppen, plus de vi hade på EFT, fram till VM-uttagningen. De lag som åker ut tidigt, som får en kort säsong, får vi ha en dialog med så att spelarna fullföljer med sin fys och har en bra kvalitet på träningen hela vägen in.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>