2018-02-10 06:41

Nätverket #IBkvinnorleder träffas igen


#IBkvinnorleder, här i september. Foto: Per Wiklund

För tredje året i följd, med en ny grupp, samlas nätverket #IBkvinnorleder i dag. Det långsiktiga målet är att få flera kvinnor att engagera sig i svensk innebandy.

2016 startades nätverket #IBkvinnorleder, som syftar till att stärka kvinnor inom innebandyn. I år är det dags för en ny grupp för tredje året i rad. Elva kvinnor, från hela landet och med olika uppdrag inom innebandyn, är med.

- Fokus i helgen ligger på att komma samman som grupp. Vi ska lägga en gemensam plattform kring ledarskap och genus, säger Hanna Sandberg som är ansvarig för nätverket på Svensk Innebandy.

Två tidigare grupper har varit med i nätverket, och känslan är att det verkligen är något positivt.

- Vi har fått väldigt bra reaktioner. Deltagarna tycker ibland att de är ensamma i sina föreningar och distrikt. De får en gemenskap kring innebandylivet och ny kunskap med innebandyvinklar, säger Sandberg.

Det långsiktiga målet är att nå upp till Riksidrottsförbundets mål kring att det ska vara minst 40/60 mellan könen på alla nivåer. Det gäller både tränare/ledare och förtroendevalda.  

- Vi behöver bli flera kvinnor inom svensk innebandy. Det här ska vara ett långsiktigt nätverk där deltagarna kan bolla idéer med varandra, säger Sandberg.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>