2016-02-08 06:37

Vaara utvärderar sina debutanter


Jan-Erik Vaara. Foto: Per Wiklund

Sverige gick obesegrat genom VM-kvalet i Slovakien. Här kommenterar förbundskapten Jan-Erik Vaara de sex framgångsrika debutanterna i truppen.

Albin Sjögren, Storvreta
– Han har visat den formen han har visat i Storvreta. Han har varit stabil samtliga matcher. Jag ser på honom att han hittar de ytorna som är lediga för att få passningar. Sedan gör han en hel del poäng också. Vi fick se den bästa sidan av honom.

Andreas Dahlqvist, Gävle
– Han visade från början att han är en målskytt. Sedan var resten av matcherna av den karaktären att det var svårare att komma till. Han hade lite grus i maskineriet. Men man ser att han är en utpräglad målskytt.

Jens Milesson, Pixbo Wallenstam
– Han är en rejäl, fysisk back. Han deltog mycket i anfallsspelet och har ett väldigt tungt dragskott som han avlossade ibland. Och gjorde med den äran några mål som man bör göra med den förmågan. Han får klart godkänt.

Adam Forslöv, AIK
– Han visade exakt det har han visat i AIK. En bra spelförståelse, och han läser det defensiva arbetet på rätt sätt. Han gick aldrig fel och blev aldrig bortgjord. Nästan hundraprocentig i sitt passningsspel och levererade med mycket hög kvalitet. Han var lite av överraskningen det här lägret, så bra som han var. Han är ändå inte mer än 20 år. En imponerade insats.

Markus Jonsson, Växjö
– Han har ytterligare en dimension utöver det vanliga. Han hittar snabba lösningar i kniviga situationer och levererar med kvalitet.

Sebastian Palmqvist, Mullsjö
– Han är en spelare som jobbar hårt och mycket med positionsbyten. Han är väldigt duktig på att läsa sina medspelare, hur de rör sig, och anpassar sig väldigt väl till det. Han gör sin femma komplett både offensivt och defensivt. Han spelade på den nivån han spelar i Mullsjö.

Så här summerar Vaara VM-kvallägret:
– Jag tycker att gruppen som helhet presterade över förväntan. Det blev ett bättre resultat än våra ambitioner. Vi fick se det vi ville se spelmässigt, inställningsmässigt och gruppdynamiskt. De erfarna spelarna tog hand om de oerfarna. De fogade in dem på ett väldigt bra sätt.

– Gruppen i sig känns stark och homogen. Alla har tagit sitt ansvar på ett hundraprocentigt sätt. På det sättet är det jackpot. Motståndet är lite för svagt i vissa lägen, men det fanns tillfällen då vi fick känna på det internationella spelet med lite hårdare och tuffare tag.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>