2016-02-24 10:00

VM-hjälten medverkade på tjejsatsning


Jennifer Stålhult var på plats hos Värmdö IF i söndags. Foto: Pics by TOU

Värmdö IF har fått en ny idol. I söndags svar VM-hjälten Jennifer Stålhult på plats för att medverka på en stor tjejsatsning.
– Sådana här satsningar är väldigt viktiga, säger Stålhult. 

Värmdö IF har märkt, precis som många andra föreningar, att många flickor slutar spela i en för tidig ålder. Därför satte man i gång en stor tjejsatsning förra året, där syftet var – och är – att utveckla spelarna och få dem att stanna kvar inom innebandyn så länge som möjligt. Men även att öka gemenskapen i föreningen mellan ålderskullarna.

I söndags arrangerades en stor dag med samtliga damspelare i föreningen. Och damlandslagets VM-hjälte Jennifer Stålhult var inbjuden att medverka.

– Jag visade upp mig och motiverade tjejerna. De fick träffa någon som spelar i en högre division, de fick känna på VM-medaljen och skriva autografer. Det var asroligt. Det är väldigt uppskattat, säger Stålhult.

Hur mycket behövs sådant här?
– Sådana här satsningar är väldigt viktiga. Det är vanligt att tjejer slutar, det vet jag själv hur många som har trillat bort under åren. Det viktigaste är att man känner sig trygg i den förening man spelar i. Och man måste ha bra kontakt med de äldre om man ska klättra upp till damlaget.

Ungefär 150 spelare och deras familjemedlemmar var på plats, från 09-laget till damlaget. Av dem spelade cirka 90 spelare en mixturnering där åldrarna blandades i lagen.

Dessutom arrangerades kortare föreläsningar om kost och träning, Svensk Innebandys Utvecklingsmodell presenterades och regler och domarverksamheten gicks igenom.

Och Stålhult fick många nya fans på vägen.

– För många var det första gången de träffade en riktig stjärna. De fick en idol och ett föredöme i henne, säger Värmdö IF:s ordförande Anders Olson.

P4 Stockholm har tidigare uppmärksammat Värmdö IF:s tjejsatsning. Hör ett reportage här.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>