2016-02-11 06:13

Salem lyfter föreningen genom LiveArena


Salems IF sänder alla sina hemmamatcher via LiveArena. Foto: Privat

Livestreamingtjänsten LiveArena sprider sig över innebandysverige. En förening som har förstått fördelarna är Salems IF.
– Det finns nog inget enklare sätt att filma på, säger ungdomsansvarige Andreas Svedberg. 

LiveArena gör det möjligt för föreningar att livesända sina matcher online. Man får låna en gratis uppsättning kamerautrustning och en manual som berättar hur man går tillväga. Sedan är det bara att börja sända matcher.

– Jag tog upp det på vårt styrelsemöte och sa att det här kunde vara något som skulle gynna hela föreningen och visa vilka Salem är, säger Andreas Svedberg.

Det är Svedberg som sköter planeringen i Salem. Han skickar ut ett mejl i tid före helgen och berättar vilka lag som ska sända matcher. Sedan åker han själv till Skogängshallen på lördag morgon och sätter upp utrustningen. Efter det väljer respektive lag ut en förälder som filmar den aktuella matchen.

– Det är superenkelt. Det finns nog inget enklare sätt att filma på. Allt sänds live så det är rätt spännande. Jag har gjort reklam i föreningen för att det är just typ farmor och farfar, som inte bor i kommunen, som ska kunna se matcherna. Många har ju sina släktingar i andra kommuner, säger Svedberg.

Alla matcher som Salem spelar i Skogängshallen ska filmas, det har föreningen fastställt. Allt från de yngsta lagen till A-laget. Det blir alltid mellan sex och tio matcher per helg.

– Vi vill verkligen visa att det är en bra förening där alla får vara med och testa nya saker. Det är de små barnen som vill se sina matcher, de vuxna är inte lika intresserade egentligen.

Vad har ni fått för gensvar?
– Folk tycker att det är jätteroligt. De kollar om matcherna sänds på våra bortamatcher också. Framför allt är det föräldrar som är intresserade, säger Svedberg och ger ett tips till föreningar som kanske vill börja sända sina egna matcher:

– Det ska vara för alla. Man ska inte särskilja på de äldsta eller yngsta lagen. Det är en bra PR-del för föreningen att visa att alla kan se våra matcher när som helst. Både de som har spelats och de som spelas just då.

Läs mer om LiveArena här.

Vill er förening börja sända via LiveArena? Kontakta: erik.nilsson@innebandy.se


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>