2016-02-07 19:13

Så hyllas Wallgren av lagkamraterna


Mattias Wallgren hyllas av sina lagkamrater. Foto: Internationella Innebandyförbundet

I VM-kvalmatchen mot Frankrike under söndagen firade Mattias Wallgren 100 landskamper. Nu hyllas han av sina landslagskamrater - och så klart även förbundskapten Jan-Erik Vaara.

Johan Samuelsson:
– Jag är väldigt tacksam att jag har fått möjligheten att spela med honom. När jag kom in i landslaget blev han som en fadersgestalt för mig. Han tog hand om mig i mitt första VM i Finland. Han är en fantastisk människa. 

Robin Nilsberth:
– Jag kan inte tänka många andra innebandyspelare som förtjänar det här bättre än ”Walle”. Han har varit en stöttepelare för mig i både klubblaget och landslaget. En riktigt role model för sporten innebandy.

Markus Jonsson:
– Han är en stor spelare, både på och utanför planen. Det här (VM-kvalet) var första gången som jag fick spela tillsammans med honom, och han tog väldigt bra hand om mig. Jag kände mig trygg direkt, fastän det var första landskampen. Det är stort att ha gjort 100 landskamper.

André Andersson:
– Han är en ledare. En fantastisk innebandyspelare och en väldigt bra människa. Jag har fått äran att spela med honom två gånger i landslaget och det är en kille som tar väldigt bra hand om en när man är ny. Han sätter sig gärna och snackar lite och är genuint snäll.

Alexander Galante Carlström:
– Han ser extremt farlig ut, men det är en extremt snäll kille. Han är en ledare utöver det vanliga. Han för oss på sidan av och på planen, det är en av de större jag har spelat med. Han har ett hjärta för landet och ett hjärta för oss alla som är här. Det är en otrolig kille att ha att göra med.

Alexander Rudd:
– Jag får bara buga och bocka. Det är extremt imponerande att ha varit med så här länge i landslaget. Han är en av de jobbigaste spelarna att möta. En extremt duktig defensiv back.

Jan-Erik Vaara:
– Det är inte i någon match han har missat något förberedelsemässigt eller varit ofokuserad. Han är väldigt professionell i samband med matcherna, både förberedelserna och efterarbetet. Han har alltid varit noggrann med sin elitidrottskarriär. Han har gjort sina val utifrån att han ska kunna bli bättre och utvecklas. Det finns en målmedvetenhet hos honom som många borde ta efter. Han tänker inte bara på nästa match, han tänker en eller två säsonger framåt. Han är ett föredöme på alla sätt och vis. Med de nya och de erfarna, som ibland tappar fokus, är han där och påpekar saker. Han påminner även oss i ledarstaben om detaljer. På många sätt en stark personlighet.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>