2016-02-24 14:15

SM-finalen 2016 direktsänds i SVT15-årsjubileet av SM-finalen i innebandy arrangeras i Tele2 Arena den 16 april 2016. Nu är det klart att hela eventet livesänds i SVT1.

Svensk Innebandy har haft ett bra samarbete med TV4 i nio år och SM-finalen har sedan länge varit avtalad och planlagd att sändas i TV4 den 16 april. Nu har det visat sig att en av ishockeyns SM-finaler delvis spelas samtidigt som Svensk Innebandys event på Tele2 Arena. Det har gjort att den bästa lösningen för alla parter är att flytta SM-finalen i innebandy till SVT.

– Vår uppfattning är att TV4 gjort sitt yttersta i att hitta en lösning som vi ska vara nöjda med och det är glädjande att SM-finalen fortsatt direktsänds i en rikstäckande kanal. Vi siktar på att sätta ett publikt världsrekord på Tele2 Arena och vill att så många som möjligt ska kunna få ta del av den här upplevelsen, säger Göran Harnesk som är generalsekreterare för Svensk Innebandy.

Redan nu står det klart att det är erfarne Chris Härenstam som kommer att kommentera SM-finalen.

– Att SVT ska sända SM-finalerna i innebandy är roligt, mycket roligt. Det är en sport som jag har längtat efter att få kommentera igen, säger Chris Härenstam i ett pressmeddelande från SVT.

Säsongens övriga matcher i TV kommer planenligt att gå i TV4-gruppens kanaler.

Läs mer om SM-finalen på www.smfinal.se.
Biljetter till SM-finalen finns här.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>