2017-12-09 06:43

Sista natten med gänget för Lundmark


Andreas Lundmark, redo för ännu en VM-final. Foto: Per Wiklund

I dag gör Andreas Lundmark sin sista match som förbundskapten i damlandslaget. Och han vill självklart avsluta med ett VM-guld.
- För mig är finalen extra viktig, säger han. 

45 segrar, 1 oavgjord och 2 förluster. Det är förbundskapten Andreas Lundmarks facit inför dagens VM-final. Sverige har inte förlorat en match sedan Finnkampen 2015 och har visat upp ett spel den senaste tiden som får folk att häpna.

I dag gör Lundmark sin sista match som förbundskapten i damlandslaget. Sedan fortsätter karriären som assisterande förbundskapten i herrlandslaget. Och dagens VM-final mot Finland blir något alldeles extra, vågar han lova.

- Finland brukar växla upp i finalen så jag förväntar mig en tuff VM-final. Men gör vi det vi ska till 100 procent så kan inte Finland vinna över oss, säger han.

Sverige vann gårdagens semifinal mot Tjeckien med 7-1. När laget nu gör sig redo för final vet Lundmark hur han vill att matchen ska sluta.

- För mig är finalen extra viktig, det är min sista match som förbundskapten och jag har jobbat med det här laget i fyra år. Det finns en kravbild att vi ska vinna. Vi ska se till att vi får njuta lite de sista minuterna.

VM-finalen mellan Sverige och Finland sänds på TV12/cmore.se med sändningsstart 17.00.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>