2017-12-10 16:35

"Kotten" har planen klar - så ska Sverige bli ännu bättre


Åsa "Kotten Karlsson" blir ny förbundskapten i damlandslaget. Foto: Per Wiklund

Andreas Lundmark gjorde sin sista match som förbundskapten i och med VM-guldet i Bratislava. Nu tar Åsa ”Kotten” Karlsson över. Och hon har planen klar.

Det blev 46 vinster, 1 oavgjord och 2 förluster under Andreas Lundmarks fyraåriga sejour som förbundskapten. Och han fick avsluta på allra bästa sätt med ett VM-guld.

Nu blir Lundmark assisterande förbundskapten i herrlandslaget, och Åsa Karlsson tar över som förbundskapten i damlandslaget. Redan efter VM-finalen hade hon sin första analys klar.

- Det är lite för tight att vinna på straffar igen. Vi får titta på vad som hände under VM och finalen. VM-analysen kommer att göra sitt och sedan får vi komma underfund med hur vi ska prestera ännu bättre i en final. De tär dit vi måste komma.

”Kottens” kontrakt är skrivet på fyra år, och hennes första landskamper som förbundskapten blir i Euro Floorball Tour i april. Det stora målet är VM i Schweiz 2019 – där Karlsson räknar med hårt motstånd i finalen igen.

- Det känns som att det är i just finalen det blir lite dippar. Att vi inte vågar göra det vi har tränat på och det vi har gjort under hela VM. Vi blev för försiktiga. Men det har med nerver att göra. Vi ska se hur vi ska jobba med det, säger hon och fortsätter:

- Och Finland kör på. De har allt att vinna. Vi var regerande mästare nu och kommer att vara det nästa gång också. Vi får verkligen fundera hur vi ska få ut max i en VM-final.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>