2011-12-14 22:21

Viktig trepoängare för Umeå City

Umeå City har vid flertalet tillfällen tappat ledningar under hösten. Men i onsdagens möte med succélaget Jönköping klarade man att försvara sig och tog livsviktiga poäng i bottenstriden tack vare en pånyttfödd poängkung. Under fjolårssäsong var Erik Forsgren länge med i superligans poängligatopp.

”Fson”, som han kallas, har dock haft en minst sagt kall höst som kantats av skador och motivationsbrist. Men efter förra helgens plump mot AIK satte sig tränarduon med fjolårets Citystjärna för att prata igenom Forsgrens höst.

– Det hade fram till dess inte varit allt lika roligt att spela. Fotleden har strulat, jag har varit borta en del och det har inte alls gått lika bra. Jag hade tappat mycket av suget och då jag är en humörspelare blev det bara värre, säger Forsgren.

Umeå Citys tränare Peter ”Grubbe” Grubbström har saknat sin stjärnspelare.

– Han har haft det tungt och inte fått ut det vi vet finns inom honom så vi hade ett samtal i helgen där vi fick vädra våra åsikter och han fick vädra sina. Det var ett positivt samtal som vi hade hoppats skulle tända honom, säger Grubbe.

Och vilken nystart det blev för Forsgren. I den första perioden mot Jönköping stod den före detta tv-pucksstjärnan i ishockey för inte mindre än tre poäng av fyra möjliga. I den andra perioden gjorde han sitt tredje mål och ökade därmed på sin poängskörd betydligt.


Peter "Grubbe" Grubbström är tränare i Umeå City tillsammans med Patrik "Putte" Eklund. Foto: Bildbyrån.

– Otroligt skönt att han tog det på rätt sätt och verkligen visade för både sig själv och alla andra vilken spelare han är. Han tog jobbet och fick dessutom producera, säger Grubbström.

Forsgren själv var såklart väldigt nöjd.

– Man hoppas såklart att det har vänt nu. Det gick väldigt bra för mig i matchen och jag fick bevisa för mig själv att jag kan. Det här var min klart bästa match hittills i år.

Umeå City vann den första perioden med 4–1 och sprang iväg, men Jönköping bet sig kvar i matchen i den andra perioden. Mycket tack vare den notoriske målskytten Johan Anderson som gjorde det mesta för gästerna.

– Han är otroligt viktig och gjorde några psykologiskt viktiga mål för oss. Han höll oss kvar i matchen och det är en glädje att ta del av hans innebandy, säger Anders Sjöman.

City gjorde fyra mål på sex skott i den första perioden och efter två hade Umeålaget en 7-3-ledning och Anderson hade då gjort alla mål för gästerna.

– Vi gjorde för många individuella misstag i den första perioden. Det gjorde att vi fick chansa hela matchen och det satte sina spår. Vi visste dock att vi legat under i de fem senaste matcherna och flera gånger vänt så vi gav inte upp, säger Johan Anderson.

I den tredje perioden närmade sig Jönköping. Men närmare än 8-6 kom aldrig gästerna. För när Martin Ojaniemi dribblade som sista man och blev av med bollen kunde Erik Nilsson rulla in slutresultatet 9–6.

– Vi gjorde två usla perioder och bjuder på de fyra första målen. Men deras målvakt (Simon Brändström) gjorde några otroliga räddningar som blev psykologiskt tunga för oss, säger Anders Sjöman.

Umeå City skapade sig därmed viktiga poäng i bottenstriden i och med att Sirius förlorade kvällens match mot Tyresö Trollbäcken med 5-7. Därmed har Uppsalalaget fyra poäng upp till Umeå City på tolfte plats i tabellen, samma poäng som AIK som ikväll förlorade borta mot Linköping med 6-8.

**

I tisdagens webb-tv-match tog IBF Falun ikapp 0-4 till 4-4 i den tredje perioden mot IBK Dalen. Ketil Kronberg i Dalen gjorde tre mål och i hemmalaget var det Rasmus Enström, Alexander Carlström och Eric Björk som fixade vändningen.

**

FC Helsingborg vann kvällen webb-tv-match mot Warberg efter förlängning. Mattias Hasselström kvitterade för Warberg med en minut kvar av den tredje perioden, men i förlängningen fixade Juha Kivilehto extrapoängen till Helsingborg.

**

Caperiotäby vann hemma mot Pixbo Wallenstam och gick därmed upp på lika många poäng som serieledande Storvreta.'

Författare: Lars Lindberg


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>