2011-12-20 15:00

Tisdagspanelen, vecka 51

Tre frågor till tre profiler. Det är det enkla receptet bakom Tisdagspanelen. Den här veckan kommenterar "Lunkan", "Bult" och Gittan VM samt att vi får veta vad de önskar sig i julklapp... 

 
1

 
VM-guld, VM-guld, VM-guld... Tredje raka, starkt!

Helena Lundqvist Cabrera, 30 år. Spelare
i Sala Silverstaden. Meriterad med VM-guld bland annat.
 


– Det var ett riktigt bra VM av damerna. Lite väl spännande i finalen bara. Grattis!
   

Mathias Larsson, 38 år. Avslutade i våras en lång och framgångsrik spelarkarriär. 
 


– Mycket starkt! Sverige mosade allt motstånd fram till finalen. Där var det lite olika faktorer som gjorde att siffrorna inte blev större. Bland annats så gjorde finnarnas keeper ett par räddningar som får betecknas som rent sjuka. Tyvärr får tjejerna inte den uppskattning de förtjänar när diverse sportkrönikörer med flera försöker överträffa varandra i att förlöjliga sporten.
   

Gittan Ahonen Gunnarzon, 40 år.
Bloggande innebandy-
profil som tog flera SM-guld med Högdalen på 90-talet. 
 – Jag hade Sverige som stora guldfavoriter. Möjligen blev finalen jämnare än jag förutspådde. Men favoriterna höll vilket var starkt, grattis alla inblandade!

   

 

 
2

 
Vad överraskade dig mest i VM? Nån skräll kanske?


– Nej det var väl ingen skräll direkt. Kul att Kristoffersson höll hela VM och fick visa sig från sin bästa sida. Tycker även att KAIS-kedjan som inte har så mycket rutin gjorde ett riktigt bra VM. Sanna Scheer är rolig att titta på och stabil på backen!
   


– Att Tjeckien slog Schweiz i matchen om tredje pris är i mina ögon överraskande. Sedan var det väl att Janne Vaara såg snabbare ut nu när han sprang iväg med pokalen än när han var aktiv...
   – Att Schweiz inte presterade bättre inför hemmapubliken. Förlust mot Sverige med stora siffror, men framför allt förlusten mot Tjeckien i matchen om bronset är en stor plump i protokollet

 

   

 

 
3

 
Vad önskar du dig i julklapp


– Ett nybyggt hus!
   – En solsemester för hela familjen. Det ska finnas utrymme för total vila, men också bra aktiviteter när lusten faller på. Innebandymässigt så önskar jag att få spela en SM-final till.

   – Jag borde svara fred på jorden eller att familjen får vara frisk. Men eftersom detta är en innebandypanel får det bli lite annat innebandyrelaterat. Varför inte mer välförtjänt PR åt innebandyn, att fler entusiaster hittar till hallarna och efter en tålamodsprövande första halva av seriespelet; en liten önskan om framgång för favoritlaget. Och varför inte serieseger för mitt eget kära lag. Det kan väl inte vara för mycket begärt.

   

 


Författare: Lina Engstrand


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>