2011-12-06 15:00

Tisdagspanelen, vecka 49

Tre frågor till tre profiler. Det är det enkla receptet bakom Tisdagspanelen. Den här veckan kommenterar "Lunkan", "Bult" och Gittan framfarten för Jönköping och Falun i SSL samt vilken klubb som har de snyggaste matchtröjorna.
 

 
1

 
Ny seger för Jönköping i SSL i helgen, nu mot Helsingborg som många tror starkt på i år. Hur långt går Jönköping, slutspel?

Helena Lundqvist Cabrera, 30 år. Spelare
i Sala Silverstaden. Meriterad med VM-guld bland annat.
 


– Jag tror definitivt att Jönköping går till slutspel. De gör ruggigt mycket mål och har en supersniper i Johan Andersson som dessutom vågar och vill avgöra matcher, en sådan spelare behöver alla lag. Kan de arbeta lite på försvaret så tror jag att de kan gå riktigt långt.
   

Mathias Larsson, 38 år. Avslutade i våras en lång och framgångsrik spelarkarriär. 
 


– Nykomlingar brukar kunna börja starkt för att sedan mattas av, men i Jönköpings fall så känns det som om de har ett stabilt grundspel som gör att de inte klappar igenom. De har inte den bredaste truppen och är skadekänsliga, men om deras keyplayers håller sig friska så tror jag på slutspel.
   

Gittan Ahonen Gunnarzon, 40 år.
Bloggande innebandy-
profil som tog flera SM-guld med Högdalen på 90-talet. 
 – Det är ganska typiskt att nykomlingar som får en bra start får ruskigt gott självförtroende och vinner jämna matcher. Men det är också lätt att laget får en dipp efter ett tag och det blir tufft att ta sig ur svackan. Nu är alla matcher Jönköping vinner bonus och förväntningar samt krav höjs, motståndarna underskattar inte laget längre. Om bara Johan Anderson håller sig frisk och skadefri, kan Jönköping fortsätta att överraska. Men utan Johan får Jönköping det tufft. Möjligen räcker formen precis till en slutspelsplats.

   

 

 
2

 
Falun fortsätter att ånga på i SSL, överraskad?


– Falun har ett ungt lag som har mycket fart och vilja och jag är inte alls överraskad. Tyvärr tror jag att de har lite för lite rutin när det kommer till slutspel.
   


– Inte speciellt faktiskt. De pressade Warberg till fem fajter i slutspelet i våras och har tagit ytterligare steg sedan dess. De har en första lina, och även ett powerplay som är i världsklass, och det gör att de även fortsättningsvis kommer att vinna många matcher. Att laget är ungt och utvecklingsbart gör också att de blir hyperfarliga de kommande åren.
   – Nej inte alls. Jag hade förväntat mig att de skulle ta ett kliv till eftersom de har mer eller mindre samma trupp och lagledning som förra året då de tog sig till semifinal. Dessutom verkar de ha klarat sig från skador.

 

   

 

 
3

 
Vilken klubb har de snyggaste matchtröjorna i Sverige?


– Jag måste nog säga Falun, Jag gillar när man sticker ut lite och dessutom är jag rätt så svag för rosa!
   


– Faluns rosa är snygga, men Warbergs bortaställ, lila, spelar i en helt egen liga. Det är det överlägset snyggaste stället som har nått marknaden!
   – Utan tvekan är det AIK:s matchtröjor som är snyggast och de som har ett klubbmärke från 1891. Traditionens makt är stor och det förpliktigar. Att tröjorna dessutom är stilrena och har hög igenkänningsfaktor är också ett stort plus

   

 


Författare: Lina Engstrand


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>