2011-12-18 21:31

Magnus Svensson blev historisk

Magnus Svensson gjorde två mål i söndagens segermatch över Umeå City. I och med de två målen är han den spelare som gjort flest mål i den svenska högstaligan genomtiderna.
 
Warberg fick bevisa sin kvalitet efter fyra raka förluster då man under söndagen besegrade Umeå City med hela 8–2. Magnus Svenssons två mål gjorde honom historisk då han passerade Niklas Jihdes 422 mål i maratontabellen av flest gjorda mål i den högsta serien i Sverige.

–    Jo, men det var väl kul. Det är inget man lägger stor vikt vid just nu. Det är dock bra att lägga på hyllan och skönt att få det överstökat, säger Svensson.
 
Inte nog med att Svensson blev historisk. Warberg bröt den fyra matcher långa förlustsviten som hallänningarna haft den senaste tiden.
 
–    Viktig. Trots att vi förlorat fyra raka så är det de matcher vi gjort bäst i år. Sedan att resultatet inte gått med får man ta ibland. I fjol hade vi stolpe in och nu har det varit lite stolpe ut.  Tyvärr fick Umeå City sota för det idag då vi fick rejäl islossning, säger Svensson.

 

Magnus Svensson blev historisk i och med sina två mål i söndagens match mot Umeå City. Foto: idrottsfoto.com.


9–2 blev slutresultatet, siffror som Svensson menar avspeglade matchen.
 
–    Matchen var dödad redan efter den första perioden. Till den andra slog vi av lite och i den tredje spelade Umeå jämt med oss. En skön seger i alla fall.
 
Skadeläget börjar ljusna i Warberg som tog oerhört viktiga poäng i slutspelsjakten då både IBK Dalen och Linköping vann sina matcher och därför tajtade till kampen runt slutspelssträcket ännu mer.
 

**
 
IBK Dalen drog jämt med FC Helsingborg länge i en relativt tuff tillställning, men när Alexander Bodén satte 5–2 en kvart in i den tredje perioden kunde hemmalaget springa ifrån och vinna med 5–2. Det var Umeålagets första trepoängare sedan den 23 oktober.

–    Ruskigt skönt. Det var framför allt viktigt inför onsdagens derby mot Umeå City då vi får ta med oss en bra känsla till den matchen, säger matchens lirare i hemmalaget Mattias Wallgren.
 
**
 
Jönköping förlorade den tajta matchen mot Linköping med 6–7, men stekhete Johan Anderson gjorde vad han kunde för sitt Jönköping då han stod för fem av sex mål i matchen och gick därmed upp i poängligaledning.
 

**

IK Sirius fick med sig en poäng från den tuffa bortamatchen mot Caperiotäby. Sirius ledde matchen med 5–1, men Täby vände och vann i förlängningen. Rickie Hyvärinen säkrade extrapoängen.
 

**
 

IBF Falun vann bortamatchen med Pixbo Wallenstam med 6–3 och tog viktiga poäng i toppstriden.
 


Tidernas främsta målgörare i högsta serien (grundserie+slutspel):
 
1. Magnus Svensson, 423
 
2. Niklas Jihde, 422
 
3. Hannes Öhman, 408
 
4. Mikael Holmer, 393
 
5. Peder Bodén, 330

Författare: Lars Lindberg


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>