2011-12-18 19:53

Superkedjan bakom segern mot mästarna

Under söndagen besegrade KAIS Mora regerande svenska mästarna Djurgården på hemmaplan. Mycket tackvare superkedjan Wijk / Larsson / Karlsson.
- Vi slog dem inte hemma någon match ifjol, så det var skönt, sammanfattar Anna Wijk när innebandy.se pratar med henne efter matchen

3-7 i grundserien samt 4-5, 4-5 SD och 4-6 i semifinalserien. Det var KAIS Moras resultat mot Djurgården på hemmaplan förra säsongen. Så det är helt förståeligt att söndagens seger var skön. Bakom segern låg superkedjan med Anna Wijk, Amanda Larsson och Therése Karlsson. Alla tre nyblivna VM-guldmedaljöser.  

- Det var inte svårt att ladda om efter VM. Visst är man sliten både mentalt och fysiskt men det är alltid kul att komma hem och spela med klubblaget igen. Det var ett tag sedan man träffade tjejerna, säger Anna.

KAIS Mora tog kommandot i den första perioden. 1-0 kom efter elva minuter och 2-0 kom efter sjutton. Wijk / Larsson / Karlsson låg bakom båda målen.

Den andra perioden fortsatte som den första slutade då KAIS Mora tidigt tog ledningen med 3-0, Amanda Larsson målskytt. Djurgården kvitterade genom Sara Ekström i periodens åttonde minut. Strax efter det kröp de ännu närmare då Malin Eriksson satte 3-2, vilket också var resultatet efter period två.

I den tredje perioden gjorde KAIS Mora ett snabbt mål igen. Denna gången tog det sju sekunder innan Therése Karlsson satte 4-2. I powerplay i den fjärde minuten kom KAIS Moras femte, och Karlssons tredje mål för dagen. Emelie Lindström av Djurgården hopp och reducerade till 5-3 med sju minuter kvar att spela. Två minuter efter det kom dock 6-3 för KAIS Mora genom Anna Wijk. Och tre minuter från slutet satte Amanda Wall 7-3. Emelie Lindström reducerade igen men KAIS Mora höll undan hela matchen och kunde ta tre sköna poäng mot mästarna.

- Vi spelar som ett lag idag, det gjorde vi inte riktigt igår (förlust mot Täby, 3-5, red anm.). Så det var nyckeln till att vi vann idag, tycker Wijk.

Anna Wijk och hennes kedjekamrater var tillbaka i elitserien efter ett lyckat VM där man stod för 47 poäng.

Superkedjan i KAIS Mora gjorde 10 av 13 poäng i dagens match och ungefär så har det sett ut hela säsongen. Ifjol slutade man 2.a (Karlsson), 5.a (Wijk) och 6.a (Larsson) i den totala poängligan i elitserien. Nu ligger man 2.a (Karlsson), delad 6.a Wijk och 11.a (Larsson).
- Detta är andra säsongen vi spelar ihop och vi börjar känna varandra bra. Vi vet hur de andra två i kedjan spelar och vi kompletterar varandra bra, menar Anna.

Ni ligger på andra plats i elitserien inför jul- och nyårsuppehållet, hur ser du på det?
- Vi hade inte satt upp några mål rent tabellmässigt nu inför jul, utan vi ska till slutspel när serien är färdigspelad. Men jag är supernöjd med vår höstsäsong, avslutar Anna Wijk.

Anna Wijk om superkedjan
#22 Amanda Larsson (född 1988): Snabbast i elitserien. En slitvarg med bra teknik och målsinne
#4 Thrése Karlsson (född 1991): Bra teknik och bra spelförståelse
#5 Anna Wijk (född 1991): Det är alltid svårt att beskriva sig själv men jag skulle vilja säga att jag är en bra spelfördelare med en bra spelförståelse


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>