2011-12-14 14:42

Hallå där …

… Tomas Engholm, nyss hemkommen från VM i Schweiz som SIBF-styrelsens kontaktperson för landslagen. 

Grattis och hur känns det?

– Tack, ett fantastiskt VM är avslutat som bevisade att svensk innebandy inte bara är på rätt väg utan att vi också leder utvecklingen.

 
– Jag känner mig oerhört stolt över vårt lag som presterade på topp under hela VM-veckan. På det sätt de gör det är imponerande – både på och utanför planen.

 
Hur uppfattas svensk innebandy internationellt, enligt dig?
– Vi får väldigt mycket uppmärksamhet och många är nyfikna på hur vi arbetar med vår elitutveckling. Vi är världsledande och ska så vara både vad gäller själva spelet men även också vad gäller organisation, utveckling och professionalitet.

– Flera av de nationer som var på plats, tror det var 26 nationer som hade representanter där, var intresserade av att få ta del av våra tankar och arbetssätt. Vi ska naturligtvis på ett klokt sätt dela med oss av vad vi kan men också lära av andras goda idéer.

 
Vaara-epoken i damlandslaget avslutades nu, vad har du att säga om den?
– Ja, vad kan man säga mer än att Jan-Erik har gjort ett helt fantastiskt arbete under sina år som förbundskapten. Resultaten talar för sig själv men jag är minst lika imponerad av det målmedvetna sättet som resultaten skapats på av honom. Höga krav, inte minst på fysiken och ansvarstagande, stor delaktighet från spelarna och hans känsla för att skapa kreativa processer i laget och i ledarstaben. Krav, tydlighet och kreativitet i en perfekt blandning. Plus en perfekt mix i kompetenser i hela ledarstaben.


Mediabevakningen här i Sverige från VM var kanske inte så omfattande som vi hoppats – kommentar?
– Först får vi rannsaka oss själva och fundera på hur vi ännu mer och bättre i framtiden kan berätta de historier som finns om laget och om innebandy. Vi har stjärnorna och är det mest framgångsrika svenska landslaget och det behöver vi få ut. Finalhelgen blev det trots allt en god rapportering ifrån.

– Media gör sina egna prioriteringar men jag kan inte låta bli att förundras över att man inte gör mer av den världssport som innebandyn är. Sen lägger vi ofta ett riksmediaperspektiv när vi tycker att vi inte får plats och glömmer lätt bort allt som skrivs och rapporteras i lokal media som ofta är väldigt bra och omfattande.

 
Till sist, har du någon inside från guldbanketten?
– Det blev en riktig fest som innehöll ALLT. Tal, segervrål, oväntade och magiska framträdanden från ledarstaben och dessutom pojkbandet ”The four wise guys”. (nja, kanske inte pojkband – snarare fyra gubbar som med kraxiga röster hyllade laget).


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>