2011-12-04 22:13

Anderson firades och fick fira själv

Inför söndagens match mot FC Helsingborg överraskades Johan Anderson med en specialtröja med numret 500 på ryggen. Tröjan var för att fira att Anderson passerat 500 poäng i superligan och han producerade direkt i nya tröjan.

FC Helsingborg sprang ifrån och såg ut att besegra Jönköping relativt enkelt. Men Jönköping bevisade återigen att laget inte är i superligan på grund av något annat än skicklighet. Med sju minuter kvar att spela kvitterade Johan Anderson och med en sekund kvar av matchen kom avgörandet.

– Varför vänta. Det kändes onödigt att göra det i för god tid då det var så mycket folk och tittade, man ville ju ge lite spänning. Nej, men allvarligt talat så var det en sådan situation där man inte hann tänka något. Det kändes nästan overkligt. Vi hade varit nöjda med en poäng, att få två extra var en riktig bonus för oss, säger Anderson.


Johan Anderson. Foto: Bildbyrån

Jönköping var oartiga nog att behålla alla tre poängen, men som Anderson förklarar var laget inte beredda på en seger. Med några minuter kvar av matchen bestämde sig Jönköping för att hålla i bollen och säkra en poäng, men med åtta sekunder kvar kom sista lyftningen. Bollen höll på att studsa in men Henri Toivoniemi gjorde en makalös räddning. Bollen gick ut i hörnet och sedan in till Anderson som satte bollen med en sekund kvar av matchen.

– Vi visste inte om vi skulle avvakta eller gå för segern. Till slut gick vi på ett anfall med åtta sekunder kvar då vår back la in den på mål. Jag kände att det var max ett par sekunder kvar så det blev bara en snabb dragning i sidan och sedan ett skott.

Helsingborg fick en tung hemresa, men ligger fortfarande en poäng före Jönköping i tabellen på trygg slutspelsmark. Trots det var tränaren Kent Göransson väldigt besviken över förlusten.

– Den första perioden var riktigt bra från oss, men vi tappade fart till både andra och tredje. Jag kan köpa att man förlorar matcher på att man inte räcker till, men vi gör inte det som förväntas av oss. Både mig och mitt lag, vi kan bättre än vi presterar. Det gick kanske lite för lätt i den första perioden och då trodde vi att resten skulle gå lika lätt, men Jönköping växte in i matchen, säger Göransson.

Hur bra är Jönköping egentligen, de har ju skrällt flera gånger den här säsongen?

– De är ungefär så bra som de fått poäng för. Man får betalt för hur mycket poäng man har och de har ju en poäng mindre än oss så då måste de vara lite sämre än oss. Nej, allvarligt talat har de några fantastiska spetsar. Johan Andersson är hur bra som helst, men även Johan Nygård är riktigt bra.


**

IBF Falun vann det tuffa bortamötet med Warberg efter bland annat två mål från Alexander Rudd. Därmed gjorde toppfyra-kvartetten ett litet ryck från de andra slutspelslagen.

**

Peter Runnestig pratade om Zorro i ”i fokus” igår och idag gjorde han ytterligare ett Zorromål i 6–3-segern över Sirius.

**

Fredrik Ottosson med sina tre målbollar. Foto: Lars Lindberg

I den norra allsvenskan vann Balrog över topplaget Team Thorengruppen med 10–8. Anrika Balrog hade bara nio utespelare med sig till matchen men lyckades ändå vinna. Noterbart från matchen var att hemmalagets Fredrik Ottosson gjorde ett hattrick på 90 sekunder i den tredje perioden. Det var det näst snabbaste hattricket i svensk elitinnebandy på herrsidan.

– Otroligt kul, synd bara att vi inte kunde vinna matchen också, säger Ottosson.

Författare: Lars Lindberg


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>