2007-12-30 12:36

Resumé 2007: Warberg vann SM-guld

SM-finalerna 2007 spelades den 18 april i Globen i Stockholm. I herrarnas final mötte Warberg slutspelets stora överraskning, Caperio/Täby. Det blev en välspelad final där Täby ledde med 2-3 med endast drygt två minuter kvar att spela av matchen.

I herrarnas final så möttes Warberg och Caperio/Täby. Täby var slutspelets stora överraskning och hade i kvarts- och semifinalerna slagit ut de båda storfavoriterna AIK och Pixbo Wallenstam.

Matchen inleddes lite trevande och de 14344 åskådarna i Globen fick vänta tills den andra perioden innan första målet kom då Kristoffer Elisson gjorde 1-0 för Warberg. Täby replikerade dock snabbt och kvitterade endast nio sekunder senare genom Jesper Måwe. Innan perioden var slut tog Warberg dock tillbaka ledningen genom Joakim Andersson.

I den tredje perioden kom Täby tillbaka och efter ett tidigt kvitteringsmål av Rickie Hyvärinen så tog man sedan också ledningen med 2-3, återigen genom Jesper Måwe. Warberg var nere i brygga men 17.51 in i sista perioden så kom kvitteringsmålet för Warberg och endast 18 sekunder senare hade Warberg vänt på matchen och åter tagit ledningen med 4-3. Båda Warbergs mål var inprickade av Magnus Svensson som tidigare avgjort två finaler i Globen.

Täby tog sedan ut målvakten och tryckte på för kvittering. Men istället för ett kvitteringsmål så kunde elitseriens meste målskytt genom tiderna, Mikael Holmer avgöra och även avsluta sin elitkarriär genom att sätta 5-3 i öppen kasse. Warberg var därmed svenska mästare på herrsidan.


Warbergs svenska mästare 2007. Klicka på bilden för förstoring.
Foto: Bildbyrån.

Läs mer om herrfinalen:
Matchfakta: Warberg IC - Caperio/Täby FC
SM-guld till Warberg
Sagt efter herrfinalen
Fler bilder från SM-finalen


Författare: Johan Norberg

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>