2015-08-06 06:59

Warberg fokuserar bara på innebandy i sommar


Warbergs spelare tittar på videoanalyser inför säsongen. Foto: Oscar Lundin

”Det är alltid fokus på innebandyn”. Så säger Warbergs tränare Oscar Lundin om försäsongsträningen. Här berättar han vad han menar.

Hur lag lägger upp sin försäsongsträning skiljer sig. Vissa tränar mer än andra, vissa spelar mer innebandy än andra. Någon exakt vetenskap om vad som behövs för att träningen ska bli optimal finns inte. Men Warbergs tränare Oscar Lundin är i alla fall övertygad om en sak:

– Vi kan se en tydlig trend att träningen överlag blir allt mer innebandyspecifik. Vi ställer frågorna på hur vi vill träna till sporten innebandy och sporten ger oss svaren. Innebandyfys är ett eget fenomen, säger han.

Warberg har under sommaren tränat fyra-fem gemensamma pass och ett-två individuella pass i veckan. Förutom den fysiska träningen lägger staben också tid på att gå igenom taktik. Laget har diskussioner om sin innebandy, man videoanalyserar och testar nya saker på planen. För visst blir det innebandy också.

– Ja, det har det varit vecka från start egentligen. För oss handlar det främst om att det är så vi bygger innebandyfys. Sedan blir det övningar och spelmoment som drar upp puls och skapar fler aktioner än vanligt, säger Lundin och tillägger: 

– Att kunna genomföra vår idrott i högre intensitet, alltså fler aktioner per minut än tidigare för att klara av belastning i ett allt högre tempo, är viktigt. Försäsongen handlar om att förbereda truppen på en stenhård säsong och att vi under den kan ha så många spelare på träning och match dag efter dag.

Under juli hade laget en två veckor lång paus, men nu är laget i gång igen. Passen hålls av fystränaren Thomas Elengård och Susanne Beischer. Men Lundin är noga med att poängtera en sak inför stundande säsong:
– Det är alltid fokus på innebandyn. Vi utvecklar innebandyspelare även nu. Inte löpare eller styrkelyftare.

Tidigare presenterade lag i artikelserien om SSL-lagens försäsong:
Storvreta
Dalen (dam)
Helsingborg
Granlo
Uppsala
Dalen (herr)
AIK
Rönnby
Mullsjö
Malmö FBC
KAIS Mora
Linköping (herr)
Täby
Växjö
Jönköping
Sirius
Gävle
Pixbo (dam och herr)
Endre
Falun (herr)


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>