2015-08-24 06:25

Granlo laddar om - har stärkts av problemen


Johan Samuelsson ska styra Granlo i år igen. Foto: Per Wiklund

Granlo var rejält pressade under fjolårssäsongen. Resultaten uteblev och ekonomin svajade. Efter säsongen valde också Robin Nilsberth att gå till Storvreta.

– Det är omöjligt att ersätta Robin. Det är inget vi strävar efter att göra och vi kommer behöva ändra vårt spel utan honom. Utan hans ständiga hot kommer vi behöva spela bollen bredare och använda fler spelare, säger nye tränare Magnus Svensson.

Granlo knöt till sig Max Wahlgren från KAIS Mora. Wahlgren spåddes en lysande framtid som junior men de stora framgångarna har låtit vänta på sig. Svensson hoppas nu att Wahlgren har hamnat i rätt omgivning.

– Vi får in en kille som skulle kunna producera lika mycket själv som vår andrafemma gjorde tillsammans förra året. Man har väntat på att han ska ta det där sista klivet och blomma ut i SSL. Det är en skön kille och en fascinerande spelare. Men det är också en typ av spelare som man måste få låta vara sig själv.

Han höjer också ett varningens finger för Joel Nyh som lånades in redan under fjolårssäsongen, men som nu tog klivet över.

– Joel är en teknisk forward som vi hoppas mycket på. Vi har ju en ganska liten trupp med 17 utespelare så det finns goda möjligheter för våra yngre killar att få speltid.

Med den relativt tunna truppen har Granlo utvecklat sitt samarbete med andra föreningar i Sundsvallsregionen. Och får man tro Svensson kan detta samarbete bära frukt inom några år.

– Vi bjuder in spelare från Sundsvallsregionen som är med och tränar med oss. Det har vi gjort förut också men inte i den omfattningen som vi gör nu. Föreningarna i Sundsvall sluter upp kring Granlo och innebandyn är på frammarsch här. Det finns en stark kull på gång i åldrarna 16-18 där jag tror att vi kommer få se ett par spelare kliva fram.

Trots den bekymmersamma situationen finns det framtidstro i Granlo. Man har fortfarande en av världens bästa spelare i Johan Samuelsson och en organisation som jobbar stenhårt för att komma tillrätta med problemen.

– Jag tror att ekonomi är något som påverkar alla lag. Det är inte många föreningar som räknar med att extra pengar ska trilla in. Men vi jobbar extremt hårt och har kommit långt. Spelarna bidrar också så mycket de kan. Sedan rekonstruktionen har siffrorna sett bättre ut. Det är små marginaler hela tiden och det kan svänga snabbt men just nu känner jag att det som har hänt har stärkt oss, säger Svensson.

Text: Johanna Gratjova

Det här var den åttonde artikeln i serien om SSL-lagen inför säsongen. I morgon presenteras Dalens damer.

Tidigare presenterade lag:
Endre
AIK
Uppsala
Helsingborg
Huddinge
Gävle
Falun (dam)


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>