2013-08-16 10:31

Tjeckienmatch i Scandinavium & damlandslaget till Göteborg

Nu är det klart att både det svenska herr- och damlandslaget spelar landskamper i Göteborg under kommande säsong. För damerna gäller Euro Floorball Tour de första dagarna i november medan herrarna möter Tjeckien i VM-arenan Scandinavium den 3 januari.


Scandinavium är spelarena när Sveriges herrar tar emot Tjeckien i en landskamp 3 januari 2014. Foto: Per Wiklund.

Sedan tidigare är det klart att herr-VM spelas i Göteborg den 5 till 14 december 2014. Nu är det också bestämt att VM-året 2014 inleds med en landskamp mellan Sveriges och Tjeckiens herrlandslag i VM-arenan Scandinavium den 3 januari. Detta som en del av invigningen av ungdomsturneringen Gothia Innebandy Cup.

- Det känns mycket bra att den västsvenska innebandypubliken får möjlighet att, ett år före VM, bekanta sig med världens bästa spelare och se internationell innebandy på högsta nivå. Det är också bra för den lokala organisationen att få möjlighet att träna och finslipa sitt arbete för att Göteborg ska kunna leverera ett arrangörskap i världsklass 2014, säger Max Markusson, evenemangschef på Göteborg & Co som är samarbetspartner till såväl landskampen som VM.

Som ytterligare ett led i förberedelsearbetet inför VM 2014 avgörs Euro Floorball Tour för damer och U19-damer i Göteborg den 1 till 3 november 2013 – då med Lisebergshallen som huvudarena.

Svensk Innebandys generalsekreterare Göran Harnesk ser fram emot arrangemangen på hemmaplan:

- Vi ser fram emot att arrangera våra två största landslagsevenemang den kommande säsongen i VM-staden Göteborg. Det ger staden, VM-organisationen och andra intressenter ypperliga möjligheter att bygga upp intresset inför VM-turneringen som arrangeras där den 5-14 december 2014.


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>