2013-08-26 17:07

Vaara: ”Vi vill utveckla dialogen med klubbarna”

Under augusti håller herrlandslaget fem regionsträffar med landets SSL-klubbar. Syftet med träffarna är att förbättra dialogen med elitföreningarna och i god tid presentera strategin inför hemma-VM i Göteborg 2014.

Till träffarna har samtliga tränare och sportchefer i SSL bjudits in, samt ett 60-tal spelare.

- Vi vill på detta sätt i ett tidigt skede visa på hur vi inom landslagsverksamheten resonerar inför kommande hemma-VM. På träffarna tydliggörs också vilka krav som ställs på en landslagsspelare, säger landslagschef Emil Persson.


Jan-Erik Vaara ledde det svenska landslaget till VM-guld ifjol. Nu jobbar han med förberedelserna inför hemma-VM i Göteborg 5-14 december 2014. Foto: Per Wiklund 

- Uttagningskriterierna för spelarna är att man relativt nyligen varit landslagspelare, att man är det idag eller att man är en spelare som har potential att bli det. Klubbarna har också beretts en möjlighet att komma med sina tankar, säger förbundskapten Jan-Erik Vaara.

På träffarna informeras det övergripande om landslagsverksamheten och hur Svensk Innebandy tänker kring att vara världsledande samt konkret kring den sportsliga strategin. VM-organisationen är också på plats och beskriver själva arrangemanget i Göteborg.

- Vi vill utveckla dialogen och kommunikationen med klubbarna och spelarna. Här får vi möjlighet att redogöra för vårt strategiska arbete med VM och visa att vi arbetar med långsiktighet. Vi presenterar såväl uttagningsprocessen som kravbilden på spelarna. Till exempel vad man ska ha med sig, både när det gäller mentala och fysiska faktorer, om man ska kunna dra på sig den blågula tröjan i framtiden, säger Jan-Erik Vaara och fortsätter:

- Den här dialogen är viktig för oss och kan vara direkt avgörande för om vi ska vara framgångsrika eller inte. Det finns så mycket erfarenhet i gruppen att det är dumt att inte visa att kanalerna är öppna.

Träffarna
20/8 Varberg (med Pixbo, Warberg och Helsingborg)
21/8 Jönköping (med Jönköping, Mullsjö, Växjö och Linköping)
23/8 Falun (med Falun)
27/8 Uppsala (med Storvreta, Sirius, AIK och Caperiotäby)
28/8 Sundsvall (med Granlo och Dalen)


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>