2013-08-07 08:45

Fullt fokus varvas med skratt i Falun

Under onsdagen startar damlandslagets läger i Falun som pågår 7 till 11 augusti. Spelarna kommer förutom hårda träningspass och match, få laga mat och tävla i dans tillsammans. Innebandy.se har pratat med en förväntansfull förbundskapten Curt Söderström.


Damlandslagets resa mot VM fortsätter i Falun 7 till 11 augusti. Foto: Per Wiklund.


Hallå där, Curt Söderström! Beskriv upplägget med Falunlägret...

- Nu går vi in i skarpt läge inför att få fram en VM-trupp. Under det senaste lägret i Köping (i juni) låg fokus på att bygga relationer – i Falun handlar det om spel, spel och åter spel.

Spelarna kommer att bo i stugor och laga mat tillsammans, varför?
- Även om det kommer vara fokus på spelet så bygger vi självklart vidare på att skapa en grupp av spelare som trivs tillsammans - och kan agera tillsammans. De kommer få laga frukost, lunch och middag i stugorna. Ett naturligt socialt umgänge som gör att spelarna kan ta nästa steg förbi den första sociala kontakten. Då blir det trevligare att jobba tillsammans.

Det står även dans på schemat?
- Ja, det finns mycket tid mellan träningarna så vi har valt att ta dit en danslärare. Spelarna kommer få i uppdrag att sätta ihop ett dansprogram under temat ”So You Think You Can Dance”. Det hela avslutas med en dansuppvisning inför varandra. Förhoppningsvis blir det mycket skratt och glädje, det handlar om att våga bjuda på sig själv.

Vad kommer ni att fokusera på under innebandyträningarna?
- Samspelet mellan spelarna: Vilka kan hjälpa varandra att bli bättre? Vilka funkar bäst tillsammans? Mycket handlar om att våga släppa loss kreativiteten. Vi har ju inte så många tillfällen att spela ihop oss på innan VM, så det blir viktigt att se vilka spelare som kliver fram.

Finns det någon/några spelare som du kommer hålla lite extra koll på?
- Jag kommer att följa Moa Tschöp och Mathilda By lite extra. Båda tvingades avstå EFT i Tjeckien (Tschöp p.g.a. skada och By p.g.a. arbete). Jag hoppas de tar för sig och visar att de hör hemma i landslaget.

Några skador eller skavanker i truppen?
- Josefina Eiremo har fortfarande problem med sin fot men är med på lägret. Känner hon att hon måste vila får hon göra det.

På lördag möter ni en kombination av Mora- och Falunspelare i träningsmatch, vad tror du om den matchen?
- En tredjefemma från landslaget kommer att spela i Falun/Mora-laget eftersom vi vill kunna se alla spelare i matchsituation. Jag hoppas att våra landslagsspelare visar vilket högt tempo som gäller internationellt, medan Dalalaget blir lite överraskade av vilken temposkillnad det faktiskt är. Vi ska visa att det här är en viktig match för oss och kommer gå in med fullt fokus.


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>