2010-08-26 10:28

Vakanstillsättning i förbundsserierna

Svenska Innebandyförbundets tävlingsgrupp (TG) beslutade på onsdagskvällen att inte bevilja tillträde till seriespel för Västerås IBF och deras två lag i förbundsserierna. Nu vidtar en tillsättning av de vakanta serieplatserna.

Då Västerås IBF inte har betalat serieanmälningsavgiften för sitt herrlag (SSL) eller för sitt damlag (div 1) beslutade TG att klubben inte ska få tillträde till aktuella serier.

Vakanserna i berörda serier tillsätts nu enligt tidigare upprättad lista.

– Det är förstås olyckligt att frågan kommer så pass sent till de berörda lagen. Men jag tror att de lag som vakanstillsätts har kompetens att klara av detta på ett bra sätt, säger SIBF:s tävlingschef Anwar Samuelsson.
 


Bild från SSL-matchen Västerås-Storvreta i våras: en match som kom att bli den sista seriematchen för Västerås IBF. Foto: Kenneth Strignérus.


 
På herrsidan står Kais Mora IF etta på listan till SSL och har blivit erbjudna denna plats. Tvåa på listan till SSL står Tyresö Trollbäcken IBK.

Till Allsvenskan är det Hässelby SK IBK som står etta på listan och till herrarnas division 1 är Tillberga IK etta på listan.

På damsidan uppstår en vakans efter Västerås i division 1 mellersta och här är det Farsta IBK som står högst upp på vakanslistan.

Lagen högst upp på herr- respektive damsidan, alltså Kais Mora och Farsta, har på torsdagen fått frågan om att flyttas upp en division. De har nu fram till och med 24.00 på söndag att inkomma med svar.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>