2010-08-04 14:46

TV4:s nye innebandyexpert

I höst får tittarna bekanta sig med en ny expertkommentator i TV4:s innebandysändningar. Det blir Conny Vesterlund som tar över expertrollen efter Peter Kokocha.

– Peter Kokocha gjorde ett kanonjobb hos oss under de tre första åren. Dessutom var han ju expert i SVT:s sändningar, så man kan med fog kalla honom för landets främste innebandyexpert. I mångåriga produktioner är det normalt med kontinuerliga förändringar, men visst kommer vi att sakna Kokocha, säger Micael Fasth som är redaktör för TV4:s innebandysändningar.

Den som tar över efter Kokocha är dock ingen doldis för innebandypubliken. Conny Vesterlund avslutade spelarkarriären för två år sedan men kommer nu in i hetluften igen.

– Det ska bli mycket intressant att jobba med Conny. Redan som spelare var han en tydlig profil som inte var rädd för att sticka ut. Jag är ganska säker på att han kommer att upplevas som kunnig, rolig och vass, säger Micael Fasth.
 
 

Conny Vesterlund blir ny expertkommentator i TV4. Foto: Bildbyrån/Arkiv.

 
Själv är Conny Vesterlund full av förväntan inför sitt nya uppdrag.

– Det ska bli kul! Jag har hållt mig borta från innebandyn sedan jag slutade spela men nu kommer jag in och ska försöka bedöma spelet och spelarna, säger han till innebandy.se.

Räkna med rakryggade åsikter från Vesterlund! Redan nu passar han på att ge de senaste årens spelutveckling ett underbetyg.

– Jag tycker att spelet har gått tillbaka när det gäller spelidéer. Jag hoppas på lag som vågar spelar konstruktivt och skulle vilja se att man tog ut svängarna mer.

Som seriens största stjärnor nämner han Mika Kohonen, Kim Nilsson, Peter Fischerström och Rickie Hyvärinen. Men han tycker också att det ska bli spännande att följa Aleš Zálesný i Warberg.

Nu väntar en dryg månad innan SSL startar och förberedelser inför Conny Vesterlunds debut som expertkommentator.

– Jag har en klar uppfattning om hur de flesta lagen spelar men jag kommer förstås att göra research. Framför allt de nyare lagen måste jag uppdatera mig på.

Vesterlunds karriär i siffror


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>