2010-08-30 09:12

Stor utmaning för Örnsköldsvik

Örnsköldsvik har tappat tre av sina mest tongivande spelare från förra säsongen. innebandy.se har pratat med nye tränaren Örjan Lindberg som står inför en stor utmaning i Elitserien.
 


Camila De Santana får en ny roll hos Örnsköldsvik, nämligen spelande sportchef. Foto: Peter Tufvasson.

 
Örjan Lindberg har tränat damlag som Balrog, Rönnby och Dalen. Nu tar han sig an Örnsköldsvik som genomför en rejäl generationsväxling.

Du lämnade Dalen efter en turbulent tid och hamnar nu Örnsköldsvik. Vad har du för förhoppningar?
– Föreningen har i stort sett bytt ut hela styrelsen och satsar på en nystart. Det vill jag vara med på och min uppgift är att få in en träningskultur på elitnivå i ett lag som genomgår en generationsväxling. Det blir en stor utmaning att få unga spelare att klara tempot i Elitserien.

Örnsköldsvik fick äntligen spela slutspel förra säsongen efter ett par snöpliga fall på mållinjen. Vad tycker du om föregående säsong?
– Jag såg kvartsfinalerna i slutspelet och anser att fixstjärnor som Isabell Larsson och Elin Tjärnström vek ned sig och underpresterade. Örnsköldsvik tog inte tillvara på chanserna mot Iksu.

Örnsköldsviks landslagsspelare Anna Renström (utlandsstudier) och Elin Tjärnström (Pixbo) lämnar laget. Hur fyller ni dessa luckor?
– Det går absolut inte att fylla ut luckorna för det är många poäng som faller bort. Vi ska utbilda våra unga spelare under spelets gång.

Känner du dig förd bakom ljuset när så många etablerade slutar och att Örnsköldsvik inte har lyckats ersätta dem?
– Det stör mig inte alls, jag visste att de inte skulle spela och jag hade inte skrivit på för Örnsköldsvik om de hade varit kvar. Då hade det inte funnits någon utmaning för mig vilket var viktigt om jag skulle träna laget.

Vilken spelare tror du får ett genombrott den här säsongen?
– Forwarden Johanna Blomqvist är en förvirrad spelare med sköna handleder. Hon har rätt inställning, ambition och attityd. Emma Torikka är en rightad, ettrig forward som bidrar med mycket.

Forwarden Camila De Santana är ny sportchef för Örnsköldsviks damer, alltså en spelande sådan. Vilka positiva och negativa aspekter finns det med denna lösning?
– Vi kommer att få en nära kontakt gentemot styrelsen och det borgar för en bra kommunikation. Det kan också ta mycket energi från Camilas spel.

Vilka förväntningar kan man ha på er som lag?
– Man ska inte ha några höga förväntningar på oss, vårt mål är att utbilda spelarna till elitspelare. Det är för tidigt att säga var vi står, men det finns kapacitet i laget annars hade jag inte tagit på mig tränarrollen.

Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon
 


 


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>