2010-08-23 15:37

”Bättre trupp än förra året”

Inför starten av Elitserien har innebandy.se pratat med Joakim Borgqvist som är ny tränare i Huddinge. Även om hans lag saknar de mest rutinerade spelarna menar han att årets trupp är bättre än förra årets.

      Diskutera artikeln på Facebook

 

Huddinge är redo för sin tredje säsong i Elitserien . Foto: Huddinge IK innebandy.

 
39-årige Joakim Borgqvist är ny tränare i Huddinge IK.

Du lämnade tidigare superligalaget Järfälla, för att träna Huddinges damer i Elitserien. Hur kommer det sig?
– Jag sökte lite nya utmaningar eftersom jag hade varit i Järfälla en längre tid och ville se mig omkring. Jag jobbar som innebandyinstruktör på en skola och kommer ofta i kontakt med tjejer som har ett stort engagemang, så jag ville testa att träna tjejer. Huddinge ville ha dit mig och det verkade som ett spännande upplägg som jag nappade på.

Tycker du att möjligheten till att bedriva elitverksamhet finns i Huddinge?
– Utan att jämföra föreningar jag har varit i, är jag väldigt nöjd med hur det fungerar kring laget i föreningen. Styrelsen är väldigt framåtsträvande och allt sköts proffsigt.

Hur märks det på Huddinges spel att du är huvudansvarig?
– Innebandyn har blivit alltför handbollslik i mina ögon där man bara backar hem och väntar. Därför har vi målsättningen att komma ifrån det genom mer fart och positionsbyten. Oavsett om du är back eller forward ska du kunna ta egna initiativ och kanske göra en motståndare. Det är lätt att säga att man ska spela en fartfylld innebandy, men vi försöker höja spelarnas kompetens så att de klarar av detta. Självklart kommer vi att jobba mycket med försvaret också, men vi vill att individerna ska få vara kreativa och spela stabilt försvarsspel.

Huddinge drabbas ofta av stora spelaromsättningar, men inte lika många spelarförluster denna säsong. Får ni ihop en slagkraftig trupp?
– Tittar man på pappret har vi en bättre trupp än förra året. Det är många unga spelare som behöver få rutin och erfarenhet samt utveckla sin individuella skicklighet. Vi saknar de rutinerade spelarna, men som det är nu känns det ändå bra och alla vill framåt.

Vad tycker du om att förbundskapten Jan-Erik Vaara har sagt att ”Huddinge har inget i Elitserien att göra”?
– Jag väljer att inte kommentera det.

Vilken är er målsättning?
– Vi har börjat att prata om detta och ska ha ett möte ganska snart. Generellt är det att etablera oss som ett elitserielag och till en början säkra ett nytt kontrakt.

Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon  

 


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>