2010-08-24 10:45

Realistisk målsättning för Karlstad

Dan Leijon är ny tränare för Karlstads damer. Han räknar med att Karlstad kommer att vara ett av de fyra sista lagen när Elitseriens tabell summeras – men målet är förstås att vara ett av lagen som hänger kvar.20-åriga Ida Persson gjorde 16 mål under sin debutsäsong i Elitserien och blir nu en av Karlstads nyckelspelare. Foto: Peter Tufvasson.

 
innebandy.se har pratat med Dan Leijon som är ny tränare i Karlstad IBF.

Ni har en ny ledarstab i Karlstad. Vilken är er bakgrund?
– Både jag och min tränarkollega Peter Gustafsson har varit aktiva inom både fotbollen och hockeyn, vi är egentligen inga innebandymänniskor från början. Vi har genom åren tränat våra döttrars lag i Sunnanå och även haft ansvar för Värmlandslaget. När Sunnanå ramlade ur division 1, valde vi ledare och ett stort antal spelare att gå till Sjöstad. Klubben samarbetar med Karlstad och när vi fick en förfrågan om att träna elitdamerna tackade vi ja.

Vilka förhoppningar har ni med uppdraget?
– Vi är ganska oprövade inom innebandyn och framför allt i elitsammanhang, men faktum är att vi bägge har idrottat på hög nivå och har egentligen bara annorlunda erfarenheter. Vi hoppas kunna fortsätta utvecklingsprocessen som har påbörjats inom värmländsk daminnebandy. Alla här är överens om att Värmland ska ha ett elitlag på damsidan.

Har ni bra förutsättningar att bedriva elitinnebandy?
– Vi har ett starkt och bra distriktsförbund som ska ha en eloge för det. Samarbetet mellan Sjöstad och Karlstad har intensifierats och det är ett spännande projekt.  Vi har givetvis en hel del att utveckla, men vi hoppas att vi långsiktigt blir att räkna med.

– Värmländsk innebandy har ju producerat många duktiga innebandyspelare och profiler som Sara Kristoffersson och Elin Reinestrand hoppas vi kunna behålla i Karlstad i fortsättningen.

Ni tappar poängdrottningen Lina Segerblom till Lockerud, vem ska axla hennes mantel?
– Det är en jätteförlust då Lina också är en skicklig pådrivare och en fantastisk människa både på och utanför planen. Hon är alltid välkommen tillbaka. Vi hoppas att andra kliver fram vilket vi redan har märkt. Truppen är på 20 spelare samt relativt ung. Vi söker fortfarande efter nya spelare och ska flytta upp yngre förmågor till A-laget som sakta men säkert ska slussas in i spelet.

Vilka blir era nyckelspelare?
– Forwarden Ida Persson gör bara sin andra elitsäsong och är en bollskicklig, teknisk spelare med bra skott. Moa Vieweg är en härlig spelartyp som har bra kvalitéer. Hon kan bli landslagsmässig bara hon själv vill. Vår lagkapten är Sofia Haglund och hon är träningsvillig, ambitiös och är inte rädd att ställa krav på omgivningen, både på ledare och medspelare.

Vilken är er målsättning?
– Vi ska inte bli sist och åka ur. Vi är realister och räknar med att vara ett av de fyra lagen längst ner i tabellen. Nu pågår ett intensivt arbete med att sätta vårt spelsystem som innebär att vi ska spela ett tight, disciplinerat försvarsspel och vi ska inte transportera boll utan ha ett rörligt spel.

Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon
 


   

 


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>