2010-08-20 15:40

Stor revanschlusta hos Pixbo

innebandy.se har pratat med Mikael ”Koppen” Lindqvist som är ny assisterande tränare för Pixbos damer. Han kommer till ett revanschsuget lag efter fjolårssäsongens missade slutspelsplats. Han berättar bland annat om Pixbos nya spelsystem.

      Diskutera artikeln på Facebook

 

Isabell Krantz blir åter en viktig spelare för Pixbo. Foto: czechopen.cz.


Inför seriestarten har vi intervjuat Mikael "Koppen" Lindqvist som är ny assisterande tränare hos Pixbo.

Du kommer närmast från Pixbos herrar, varför bytte du lag?
– Förra säsongen hoppade jag in och hjälpte till lite hos damerna vilket var roligt. Efter förra säsongen med Pixbos herrar var jag ganska mätt på innebandy och skulle egentligen inte köra vidare alls. För några år sedan sa jag till Kristina Landgren Carestam (sportchef Pixbo) att jag ville träna damer och hon sa att jag skulle höra av mig när jag var redo.

– Jag och Jocke Bernvid känner varandra sedan tidigare och jag kontaktade Jocke för att se om han ville ha mig med. Sedan var det bara att köra.

Hur blir arbetsfördelningen mellan dig och Joacim Bernvid?
– Jocke är huvudcoach och har hand om den taktiska biten. Jag försöker assistera på alla sätt och lägger mitt krut på power-play, box-play och frislag. Vi sköter träningarna gemensamt och har en dialog om allting, men de avgörande besluten är Jockes.

Pixbo har alltid höga mål, men förra säsongen hamnade ni precis utanför slutspelsstrecket. Varför gick det så?
– Det är väl aldrig bra att inte gå till slutspel och varför det gick som det gick för damerna förra året finns det många orsaker till. Det har genomförts en stor generationsväxling och man försökte slussa in många nya, unga på en gång vilket inte är helt lätt. Vi hoppas att vi lärde oss någonting av det.

Ni har ett nytt spelsystem, berätta!
– Man kan kalla det 2-2-1 eller styrspel. Vi har kollat vilka spelkvalitéer tjejerna har och kommit fram till detta passar bäst. Vi vill spela en fartfylld innebandy, ha mycket boll och vända spelet snabbt. Vi måste bli bättre på att täppa till försvarsspelet, så det koncentrerar vi oss på. Vi har endast 17 spelare i truppen och jobbar mycket med fysiken för att orka hålla igång hela matcherna. Truppen borde innehålla fler spelare så vi kommer att leta spelare hela året. Kan vi förstärka då gör vi det.

Landslagsforwarden Elin Tjärnström har anslutit från Örnsköldsvik. Vad kan hon tillföra?
– Vi har fått en komplett världsspelare som bidrar med en oerhörd energi. Elin har spelat med Camilla Jordansson (tidigare Nilsson) hittills och Camilla har blivit som pånyttfödd. Den kedjan har fungerat mycket bra.

Är det någon annan spelare som publiken bör uppmärksamma?
– De så kallade äldre spelarna, som Johanna Dahlin och Isabell Krantz, har vuxit sedan förra året och tar mer ansvar. Bägge har tränat bra och visar vägen för övriga laget.

Vad siktar ni på den här säsongen?
– Vi har pratat vagt om en målsättning, men givetvis ska vi till slutspel annars är det dåligt av oss.  Vi känner en stor revanschlusta i gruppen och nu ska vi visa vad vi går för!

Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon 

 


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>