2010-08-10 22:13

Snart släpps fortsättningen

Sölve Dahlgrens debutroman “InnebandyPiraterna” kom ut i slutet av 2009. I september släpps uppföljaren som tar de unga hjältarna ut på nya äventyr i proffsidrottens värld.

– Responsen på InnebandyPiraterna har varit enorm. Den vanligaste frågan när jag varit ute och signerat är “när kommer tvåan?”. Så det känns skönt att äntligen ha skrivit klart den, säger författaren Sölve Dahlgren.

Exakt utgivningsdatum är inte klart eftersom slutredigering av boken fortfarande pågår men målet är att boken ska hinna komma ut före Bokmässan i Göteborg (23-26 september) - och framför allt lagom till seriestarten i verklighetens innebandyserier.
 


Författaren Sölve Dahlgren har skrivit klart sin andra roman om InnebandyPiraterna - och en tredje bok finns också med i planerna. Foto: Ted Kronvall.

 
I väntan på Andra säsongen kommer Dahlgrens Förlag även att släppa Första säsongen som pocketutgåva. Det sker i månadsskiftet augusti/september. Den boken innehåller för övrigt ett extra kapitel, tidigare opublicerat.

– Det är den ursprungliga prologen till första boken som utspelar sig innan Floorball World Tour startade. Det ger lite extra bakgrund för de inbitna fansen, säger Sölve Dahlgren.

InnebandyPiraterna - Andra säsongen handlar till stor del om de konflikter som uppstår inom ett lag när alla inte har samma mål. Vänskapen sätts på prov när sportsliga och ekonomiska resultat krävs för att de ska ha råd att fortsätta spela på den världsomspännande touren.

– Vi lär känna spelarna från den första boken lite bättre, samtidigt som det dyker upp en del nya ansikten. Jag hoppas att läsarna ska gilla den här lika mycket som Första säsongen, säger Sölve Dahlgren.

Läs mer:
"Många cliffhangers även i uppföljaren" (feb 2010) 
"En bok om innebandy" (nov 2009)
InnebandyPiraternas hemsida


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>