2010-08-26 16:03

”Nöjer oss med att vara obehagliga”

Falun har värvat bra och många nämner dalalaget som en vass utmanare till SSL:s topplag. Nye tränaren Andreas Lundmark säger dock till innebandy.se att man bygger på längre sikt - säsongen 2010/11 nöjer man sig med att vara ett obehagligt lag att möta.
 Tre år i rad har Jonas Adriansson och hans Falun åkt ut i kvarten. Går man längre den här säsongen? Foto: Bildbyrån.


  
Andreas Lundmark har själv spelat på högsta nivå med Haninge, Storvreta och Falun. Han har varit tränare i Faluns damlag men nu tar han över huvudansvaret för klubbens herrlag.

Blir laget annorlunda med dig som tränare?
– Det handlar mest om finjusteringar och att vi ska bli bättre på till exempel att ha ett etablerat spel. Till största del kör vi vidare på det som ”Brolle” (Thomas Brottman) har byggt upp.

– Sedan finns det vissa delar i vårt spel där vi är bra, till exempel kampmomentet, och det ska vi fortsätta vara bra på, säger Lundmark till innebandy.se.

De tre senaste säsongerna har Falun gått till slutspel men åkt ut direkt i kvartsfinalen. Både 2009 och 2010 har Falun förlorat i den femte och avgörande matchen.

På truppens minuskonto finns Mattias Helgesson som kommer att spela med Helsingborg. In har bland andra Alexander Carlström och Christian Mattsson kommit. De svarade för nästan hälften av Västerås SSL-mål den gångna säsongen.

Många säger att Falun är redo för nästa nivå i utvecklingen nu. Håller du med?
– Vi har inte satt sådana krav på oss själva än. Vi har mycket spets, mycket fart och fläkt men inte tillräckligt med rutin än.

– Inom ett par år ska vi kunna vara med i toppen men den här säsongen får vi nöja oss med att vara obehagliga för de andra lagen att möta.

Den här sommaren har det varit hårdkörning för Falun.

– Vi har förbättrat fysen för hela laget. Framför killarna som har kommit från lägre divisioner, Jack Kvist och Johannes Larsson, har fått snäppa upp sig.

Just Kvist (född 1991) och Larsson (född 1990) har Andreas Lundmark höga förväntningar på. Ett annat utropstecken kan Christian Vagneryd bli som den här säsongen kommer att spela back fullt ut.

Vilken målsättning har ni?
– Den kommer att sättas vid lägret som vi har till helgen. Men vi ska ju förstås vara med där uppe och ta en slutspelsplats. Sedan i slutspelet ska vi göra det svårt för de andra lagen.

Vara obehagliga helt enkelt.

Författare: Klas Pettersson
 <div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>