2010-08-17 07:06

RIG hemma från Prag

Riksinnebandygymansiets två lag som har deltagit i Czech Open har kommit hem från resan. Liksom förra året var det en lyckad vistelse i Prag och nu har alla elever fått upp farten inför nästa veckas skolstart.
 
RIG-elevernas termin tjuvstartade även detta år med ett läger och en resa till Prag, där RIG Umeå IBF deltog i turneringen. Tjejerna spelade i damernas elitkategori och killarna i den öppna herrklassen. Även om båda lagen var besvikna över att åka ur turneringen en bit in i i slutspelet - tjejerna slogs ut av Alunda i 8-delsfinal och killarna av KAIS Mora i 16-delsfinalen - så är deras ledare nöjda med deltagandet.
 
– Resan till Prag betyder så mycket mer än att gå långt i turneringen. För våra elever är det starten på ett intensivt skolår, och sammanhållningen är viktig för att alla ska orka med både skola och innebandy i ett tufft schema. Att få den här chansen att båda svetsa samman gruppen, spela många matcher tillsammans  och möta internationellt motstånd är viktigt för oss. Vi är nöjda med helheten och kanske speciellt med att de nya eleverna så snabbt finner sig till rätta, säger RIG-instuktören Fredrik Holmgren.

Hur det blir nästa år är för tidigt att säga men efter de goda erfarenheterna från startlägren och turneringarna 2009 och 2010 finns det förstås förhoppningar om en fortsättning 2011. Då kanske det t.o.m. kan vara dags att träningsspela mot något utländskt lag i Prag innan turneringsstarten?

Författare: Anders Jonsson


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>