2010-08-14 10:45

Oklart var Mikulski hamnar

Säsongen närmar sig. Men för Mattias Mikulski är det fortfarande oklart i vilket lag han kommer att spela. En sak är i alla fall säker: om en månad finns han med i det polska landslag som för första gången ska möta Sverige.

Storvreta har spelat säsongens första träningsmatcher. Truppen innehåller dock inte försvarskämpen Mattias Mikulski.

– Just nu är det oklart i vilket lag jag hamnar, ja det är till och med osäkert på vilken nivå jag kommer att spela, berättar Mikulski för innebandy.se.

För tillfället förhandlar han med flera klubbar och hoppas att det ska ha blivit klart innan augusti är slut vilken klubb han spelar för.

– Det har dragit ut på tiden men jag vill inte stressa. Jag stänger inga dörrar. Det sociala, arbete och sådana saker, spelar stor roll, säger Mikulski inför det stundande beslutet.
 


Mattias Mikulski (till vänster) i samspråk med Joel Kanebjörk vid SM-finalen i våras. Foto: Kenneth Strignérus.Han tittar tillbaka på de tre senaste säsongerna, då han har spelat för Storvreta.

– Jag har trivts bra. Det har varit tre år med pendlande eftersom jag bor i Stockholm. Det kändes förstås bra med SM-guldet och det kan vara ett bra steg nu att hitta nya utmaningar.

Tills vidare håller han igång med egen träning. Inga större problem för en träningsnarkoman som Mattias Mikulski.

– Jag älskar att träna! Det är en stor del av mitt liv, säger han och berättar att han just har kommit hem från ett träningspass.

Om klubblagsfrågan fortfarande hänger löst är det desto mer klart att 2010/11 blir en häftig landslagssäsong för Mattias Mikulski och hans Polen.

– Det är självklart något jag vill satsa på och det kan jag ju göra även om jag inte spelar i SSL. Landslaget är en av de stora faktorerna som driver mig.

Säsongens höjdpunkt är VM, där Polen kommer att tampas med Schweiz, Lettland och Singapore om att ta sig vidare från gruppspelet.

Redan i september får polackerna en tuff utmaning. Man arrangerar Polish Open och får besök av Finland, Tjeckien, Norge, Danmark och Sverige. Det blir faktiskt första gången som Sverige och Polen möts i en innebandylandskamp på herrsidan.

– Det är bra att Polen är med och organiserar saker och det är även bra för oss att få möta de här länderna.

Polish Open spelas 10-12 september.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>