2010-08-29 16:24

Lottdragning tog Storvreta vidare

Sedan både Storvreta och Tapanilan Erä hade slagit Tigers Langnau med 7-3 var det upplagt för en helt avgörande match i EFC-kvalet. Matchen slutade oavgjort och i lottdragningen var det sedan Storvreta som tog sig vidare till slutspel.

Det märktes att det var gruppfinal i Mosahalli.

– Det var en ohyggligt bra innebandymatch mellan två lag på högsta nivå, summerar Storvretatränaren Jonas Pettersson för innebandy.se.

Det var snabba spelvändningar och mycket skott. Enligt Pettersson var det inget av lagen som hade några direkta svackor i matchen.
 
 

Fredrik Holtz gjorde 4-3 till Storvreta i söndagens EFC-kval mot Tapanilan Erä. Målet blev dock inte avgörande: det var lotten som tog Storvreta till slutspel. Foto: Bildbyrån/Arkiv.

 
En bit in i andra perioden gick Storvreta fram till 3-0.

– Det resultatet spelade väl inte matchbilden direkt, säger Pettersson.

Men Tapanilan fick kontakt och ny energi efter Mika Moilanens reducering till 1-3.

Storvreta gjorde en bra sistaperiod men i slutmiunterna var det Tapanilan som hade bäst chanser att avgöra. Vid slutsignalen stod det 4-4 på resultattavlan.

– Skönt att se att laget håller hög klass även den här säsongen i svåra och tuffa matcher, säger Jonas Pettersson som fick en ovanlig avslutning på sitt första tävlingsuppdrag som Storvretatränare.

Gruppsegern fick nämligen avgöras på lottning eftersom lagen hade samma poäng, samma målskillnad, lika många gjorda mål och dessutom spelade oavgjort i det inbördes mötet.

Lagens namn skrevs på lappar som lades i en urna. Tävlingsjuryns ordförande Michael Lachenmaeir drog sedan upp lappen som det stod Storvreta på.

Vid ett straffavgörande blir det ju stort jubel hos segrarna men hur var reaktionerna efter att ha vunnit en lottdragning?
– Det blev ändå lite jubel men inte på samma sätt förstås. Det är ju lite känslor som måste ut. Men det blev ganska kortvarigt jubel för att visa respekt mot motståndarna.

I söndagens match lyfter Pettersson fram målvakten Viktor Klintsten som gjorde en stabil insats. Högt betyg även till Mattias Samuelsson och tvåmålsskytten Joakim Olsson.

Slutspelet i Euro Floorball Cup avgörs i Lettland 5-9 oktober.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>