2010-08-16 06:43

Andraplats för Dalen

I damklassen i Czech Open var Dalen mycket nära att bli den första svenska vinnaren på sju år. Men i finalen fick man ge sig mot tjeckiska Herbadent efter straffar.

Sverige hade många lag med i damklassen i Prag - men i slutspelet föll de bort ett efter ett. Inte minst i åttondelsfinalerna, där det var tre stycken helsvenska möten. Av de kvarvarande lagen var det sedan bara Dalen som tog sig vidare till semi.

Dalen hade en väldigt omväxlande turnering. Det började inte alls särskilt övertygande i gruppsspelet. Umeålaget kom bara på fjärde plats av de sex lagen i sin grupp.
 


Nyförvärvet Isabell Larsson jublar efter ett av sina fyra mål i Czech Open. Foto: czechopen.cz.

 
Men när det blev slutspel höjde man sig flera snäpp. Exempelvis lyckades man spela åttondelsfinal, kvartsfinal och semifinal utan att släppa in ett enda mål. Malin Marklund utsågs till turneringens bästa målvakt.

I finalen fick Dalen möta tjeckiska mästarna Herbadent. Ställningen efter ordinarie matchtid var 1-1 och det blev straffar som fick avgöra matchen. Där drog Herbadent det längsta strået och kunde försvara fjolårssegern i Czech Open.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>