2017-04-05 18:15

Erfaren fysioterapeut till herrlandslaget


Maria Dalenfjäll, ny fysioterapeut. Foto: Idrottsfoto

Herrlandslagets ledarstab fortsätter att växa. Den senaste värvningen är fysioterapeuten Maria Dalenfjäll – som själv har varit elit- och landslagsspelare.
- Jag vet vad spelarna går igenom och hur de känner i olika situationer, säger hon. 

Först kom förbundskapten Mikael Hill. Sedan team- och playermanager Karl-Johan Iraeus. Efter det blev assisterande förbundskapten Andreas Lundmark klar. Och efter det materialförvaltaren Jörgen Karlsson.

Nu har också staben stärkt upp med en fysioterapeut. Maria Dalenfjäll gör sitt första uppdrag med landslaget i Euro Floorball Tour i slutet av april.

- Det ska bli superroligt. Det är lite en dröm som går i uppfyllelse att jobba med ett landslag och få jobba med de bästa spelarna från alla lag, säger hon.

Dalenfjäll har den senaste säsongen arbetat som fysioterapeut i Pixbo Wallenstams herrlag i Svenska Superligan. Och hon har en lång innebandykarriär bakom sig som spelare också. Hon har spelat på elitnivå och även gjort fyra A-landskamper. Något som kommer att hjälpa henne i det nya jobbet.

- Jag vet vad spelarna går igenom och hur de tänker och känner i olika situationer. Jag vet hur det är att ha press på sig från föreningen och landslagsstaben. Jag har en förståelse för killarna, och jag hoppas att jag kan bidra med mycket positivitet.

Svensk Innebandys landslagschef Joakim Lindström är nöjd med den senaste förstärkningen:

- Maria kommer in med goda vitsord från sin tid med Pixbos herrlag. Hon är ambitiös och mycket motiverad att få starta upp med oss. Jag tror att hon kommer passa in jättebra i vår verksamhet som hon dessutom har erfarenhet från som spelare.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>