2016-04-14 19:19

Så stora blir SM-finallagens klackar


Linköping lovar fest på läktarna - precis som i fjol. Foto: Per Wiklund

När publiken intar Tele2 Arena på lördag kommer det att låta mycket - framför allt från lagens ditresta fans. 
– Folk är hur taggade som helst, säger Storvretas försäljningschef Robert Andersson.  

De fyra SM-finallagen kommer ha rejält stöd på läktarna på lördag. Fansen har laddat länge och vill släppa ut all energi under matcherna. 

Det utlovas fest. 

– Det har varit fantastiskt tryck på biljetter hos oss i Storvreta. Vi sålde extremt mycket biljetter, alla vi hade tilldelade, redan på förbokningar. Sedan har vi lyckats få tag på flera biljetter i omgångar. Vår uppfattning är att vi ligger runt 1300 sålda. Vi har nästan 1000 pers i klacksektionen. Sedan ytterligare 1000-1500 Storvretasupportrar som är samlade på "Monster"-läktaren. Folk är hur taggade som helst, säger Robert Andersson. 

Även KAIS Mora, som är regerande mästare på damsidan, räknar med mycket fans på plats. 

– Vi blir runt tusen i klacken. Det stora är att vi har fått sponsorer till lite konfetti och tifo. Vi har trummor med oss. Det blir full fart, säger informationsansvarige Robert Gyris.

Vinner ni läktarkampen mot Pixbo Wallenstam? 
– Det är klart. Rävar skäller, men dalmasar låter mest ändå.  

Pixbo Wallenstams kommunikationsansvarige Mats Lindkvist är dock inte säker på att Gyris får rätt. Han menar att det är många "rävar" från klubben som kommer att stötta sitt lag i finalen. 

– Numerärt kommer de (KAlS Mora) att vinna. Men trycker står vi för. Vi har en het vilja att vinna, säger han och fortsätter:

– Vi har mellan 300-400 fans med oss. Och det är många andra som är där som håller på oss ändå. Från vår läktare kommer det bli riktigt bra tryck. 

Fjolårets silvermedaljörer, Linköping, hade en enorm vägg med svartklädda fans i finalen 2015. Därför räknar de med att det blir något liknande på lördag - om inte större. 

– Det har varit hektiskt sedan i fredags när vi tog finalplatsen. Både jubel och förväntan. I hysterin var det många som bokade själva för att vara säkra på att få plats. I tisdags var det köer hela dagen när vi släppte biljetterna. Vi har sålt 750 biljetter fram till nu (under torsdagen). Det är svårt att uppskatta hur många som har köpt på sidan av. Kanske 500, säger Linköpings projektledare Janne Svensson.

Kan Tele2 Arena vänta sig en lika stor svart vägg som i fjol? 
– Haha, det begreppet har satt sig. "Den svarta väggen". Vi har sytt flaggor och har en del tifo. Den svarta väggen kommer att synas.  

Båda finalerna sänds på SVT och SVT Play. 
Damfinalen Pixbo Wallenstam-KAIS Mora startar 12.15. 
Herrfinalen Storvreta-Linköping startar 15.15.  

Biljetter till finalerna finns här


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>