2016-04-27 17:09

Åsa Karlsson blir ansvarig för Topp & Talang


Åsa Karlsson får ett nytt uppdrag. Foto: Per Wiklund

Åsa Karlsson blir huvudansvarig för damernas Topp & Talang. Så här säger hon om sitt kommande uppdrag.

Åsa ”Kotten” Karlsson är för närvarande förbundskapten i U19-landslaget och assisterande förbundskapten i A-landslaget. Hon har en diger bakgrund, både som spelare och ledare. Hon var faktiskt med och startade U19-landslaget tillsammans med Kristina Landgren Carestam. Nu ska hon ansvara för Topp & Talang på damsidan.

– Det är en härlig och jätterolig utmaning att jobba med talanger. Jag ser fram emot att få jobba med tjejer som har driv och vilja att komma till landslaget, men som ändå inte har tagit det sista steget ännu. Det ska bli otroligt roligt att jobba mer individuellt. 

I slutet på maj åker hon tillsammans med en grupp på 16 spelare till Playitas på Fuerteventura. Det blir startskottet för projektet som till att börja med ska pågå ett år.
– Jag ser fram emot att få lära känna dem under veckan på Playitas och sedan fortsätta följa upp dem under säsongen. Sedan hoppas vi att det blir en förlängning, så klart.

”Kotten” är van vid uttagningar efter alla år i landslaget. Rutinen till trots menar hon att det är ett uppdrag som aldrig är enkelt. Inte heller den här gången när spelare ska väljas ut till Topp & Talang.

– Det är alltid tufft att ta ut spelare till ett läger. Innebandykompetensen kommer vara en del men sedan kommer det vara viktigt att spelarna har ett driv, sköter sin egen träning, kost och återhämtning så att man får en bra helhetsbild.

Så här säger Svensk Innebandys landslagschef, Joakim Lindström, om Åsa Karlsson:

– Det gedigna arbete som Åsa har gjort för verksamheten i U19-landslaget i kombination med hennes roll som assisterande förbundskapten för A-landslaget gör att det här projektet passar henne perfekt. Åsa är väl insatt i kravbilden för framtidens elit- och landslagsspelare och är genom sitt ledarskap oerhört duktig på att förmedla det. Jag tror att spelarna under lägerveckan och kommande säsong verkligen kommer motiveras och inspireras av Åsas sätt att vägleda dem mot nya mål.

Text: Johanna Gratjova


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>