2013-04-23 13:00

John Jansson - ny idrottspsykologisk tränare för damlandslaget

John Jansson kommer att ingå som en del i damlandslagets ledarstab från och med EFT i Brno, Tjeckien 26 till 28 april. Avtalet gäller över VM i december.

John Jansson är till vardags verksam som lektor inom psykologi vid Umeå universitet. Han har under de senaste åren bland annat arbetat för juniorkronorna tillsammans med Roger Rönnberg, vilket bland annat har lett till ett VM-guld.

- Vi har även tidigare haft idrottspsykologiska rådgivare involverade inom landslagsverksamheten. Men då har det varit en person som har varit med sporadiskt och efter behov. Nu får vi en lösning där den idrottspsykologiska kompetensen lyfts in som en del i ledarstaben, vilket känns jättespännande. John vet vad som krävs för att vinna guld efter sin erfarenhet med Juniorkronorna i ishockey, säger landslagschef Emil Persson.

Förbundskapten Curt Söderström tror att John Jansson kommer att göra stor nytta för Sveriges damlandslag.

- Utifrån sin specialistkompetens fyller John en viktig pusselbit i landslagsverksamheten. Som regerande världsmästare krävs ett stort arbete för att hålla oss kvar i toppen. Vi har kunniga spelare men det handlar om att mentalt få fram spetskompetensen hos spelarna, som grupp. Där kommer Johns kunskap och erfarenhet bli värdefull för oss, säger förbundskapten Curt Söderström.

Bilden ovan tillhör Svenska Ishockeyförbundet, fotograf Johan Andersson.


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>