2013-04-26 18:44

Herr: Hovlund efter segern mot Schweiz

I februari gjorde han landslagsdebut under Finnkampen. Idag ledde han och Sveriges förstafemma landslaget till 8-4-seger mot Schweiz i EFT. Innebandy.se tog ett snack med Martin Hovlund.


Martin Hovlund serverade Alexander Galante Carlström en fin diagonalpass vid Sveriges 1-0-mål mot Schweiz under fredagen. Foto: Idrottsfoto.

Du börjar jobba dig in i landslaget, hur är känslan?
- Det har hittills känts jättebra. Jag gör mitt bästa, jobbar för laget och drar mitt strå till stacken. Mer kan jag inte göra och jag hoppas att det räcker.

Seger mot Schweiz idag, 8-4. Din analys av matchen och er insats?
- Vi bjuder inte på något glamourspel direkt, men vi vinner ju. Det är väl det som är det viktiga. Spelmässigt kan det bara bli bättre.

Och den egna insatsen?
- För egen del gick det helt okej, varken mer eller mindre. Jag kan bättre och förhoppningsvis får jag chansen att visa det fler gånger under den här helgen.

Beskriv dig själv som spelare, styrkor/svagheter?
- Jag är offensiv och följer gärna med i anfallsspelet. Svagheten är väl kanske konsekvensen av det, att jag ibland blir för offensiv. Idag var det skönt att ha Wallgren bredvid mig. Han är riktigt bra på att snacka och att hålla ihop spelet.

Beskriv hur det var att spela i förstafemman idag:
- Vilka man än spelar med i landslaget är det ju riktigt skickliga spelare. Men självklart, det är något extra att spela med årets spelare Johan Samuelsson, Galante som öser in poäng, Kim Nilsson som är fruktansvärt bra och Wallgren som varit med hur länge som helst. Det är bara att hålla klubban i backen så får man bollarna serverade på bladet, avslutar Hovlund.

Herr: Sverige slog Schweiz (Matchreferat/straffläggning/matchfakta)


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>