2012-04-11 14:32

Curt Söderström om sina tre debutanter

Curt Söderström mönstrar tre debutanter i sin landslagstrupp som ska spela World Challenge i Karlstad 27 till 29 april. Här kommenterar han varför Elin Forsberg, Iza Rydfjäll och Louise Wickström är uttagna.Elin Forsberg, Iza Rydfjäll och Louise Wickström. Foto: Idrottsfoto.


Elin Forsberg, målvakt, Karlstad:

- Elin är en storväxt men smidig målvakt med en bra grundposition i målet. Hon har varit en avgörande orsak till att Karlstad tagit de poäng de gjort. Hon är långt ifrån färdig men hon har stor potential, jag hoppas hon får en kick av det här.

Iza Rydfjäll, back, IKSU:
- Den som kanske överraskat mest på mig. I slutet av säsongen och i SM-slutspelet har hon flyttat fram positionerna i sitt sätt att agera plan. Det är en snabb back, duktig i en-mot-en i sin defensiv och hon vågar ta fysisk kamp som det lätt blir i matcher mot Tjeckien och Finland. Hon har också offensiva kvalitéer med sin skottstyrka, jag hoppas hon släpper loss det.

Louise Wickström, forward, Täby:
- En powerforward. Jag är väldigt förtjust i den här spelartypen. Louise är jobbig att möta eftersom att hon är tuff i närkamper och går rakt in på mål. Hon har gjort en fantastisk debutsäsong i elitserien i Täby.


Författare: Sebastian Nurmi


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>