FAQ SSLplay.se

Vi vill att du ska få en sådan bra upplevelse som möjligt när du köper matcher på SSLplay.se. Därför har vi här samlat vanliga frågor och svar.

Vad är SSLplay.se
SSLplay.se är en webbplattform där webbTV-sändningarna för Svenska Superligan samlas. Svenska Innebandyförbundet och produktionsbolaget Sportsground gör en gemensam satsning på SSLplay.se genom ett treårsavtal med start från september 2016. Satsningen innebär att alla herrmatcher (förutom ca 20 matcher som sänds på TV4-gruppens plattformar) i SSL ska produceras med enhetlig redaktionell och grafisk paketering. Även på damsidan sänds matcherna på SSLplay.se (förutom ca 20 matcher som sänds på TV4-gruppens kanaler) men här är det klubbarna själva som producerar matcherna.

Vad är nytt för den här säsongen?
På herrsidan kommer produktionsbolaget Sportsground göra alla matcher på SSLplay.se vilket innebär att både det redaktionella innehållet och grafiken blir enhetlig. Matcherna går att köpa styckvis som tidigare, men nu lanseras också ett månadsabonnemang för 199 kronor per månad.

Ingår både herr- och dammatcher i månadsabonnemanget?
Nej. Då inte samtliga matcher produceras i SSL dam erbjuder SSLplay.se i dagsläget endast månadsabonnemang för SSL herr. För SSL dam köps matcherna styckvis.

Vad kostar matcherna på SSLplay.se?
Som tidigare beskrivet så kommer alla herrmatcher att produceras av Sportsground och innehålla enhetliga och likvärdiga produktioner. Därför har det satts ett gemensamt pris, 89 kronor, per match. Månadsabonnemanget kostar 199 kronor per månad. När det gäller damerna så kommer lagens matcher produceras av hemmalaget (eller deras lokala produktionsbolag) vilket gör att sändningarna kommer se olika ut – därför är det upp till varje enskild klubb att sätta sitt konsumentpris.

Hur ser produktionerna på SSLplay.se ut?
Alla herrmatcher produceras med 1-kamera, kommentator, repriser och enhetlig redaktionell och grafisk paketering. Under resans gång kommer produktionerna utvecklas med redaktionellt och grafiskt innehåll. Damernas produktioner görs av lokala produktionsbolag och ser olika ut.

Vilka är kommentatorer?
Matcherna kommenteras av erfarna kommentatorer (som gjort jobb åt TV4, Radiosporten och Discovery). På så sätt är de alltid neutrala och pålästa.

Hur kan du sponsra din klubb genom att teckna abonnemang?
När du köper ett månadsabonnemang (SSL herr) på SSLplay.se så kryssar du i en klubb som ditt hjärta klappar lite extra för. Den klubb du väljer att sponsra får kickback på varje månadssumma som dras från ditt konto. Vill du inte sponsra någon klubb låter du det stå kvar “välj lag som du vill stödja”.

Vilka matcher sänds på SSLplay.se?
Gå in på SSLplay.se och tryck på kalender så uppdateras listan löpande med kommande matcher för både dam och herr.

Hur ser du matcherna som sänds i TV4-gruppens kanaler?
Här ser du vilka matcher som sänds och i vilken kanal: http://www.innebandy.se/projekt/TV-matcher-201617/
Listan
uppdateras allt eftersom. På SSLplay.se kommer du att kunna se de flesta av dessa matcher i efterhand.

Kan du vara inloggad på flera enheter samtidigt?
Nej, du kan endast vara inloggad på en enhet åt gången.

Har du problem att logga in?
Har du glömt ditt lösenord kan du klicka på länken ”Glömt lösenord” i inloggningsrutan. Vid problem kontakta sslsupport@sportsground.se.

Har du problem att betala?
Om det inte går att betala, försök med ett annat kort eller betalningsalternativ.
Gällande internetköp har de flesta storbankerna, till exempel Nordea och Swedbank, implementerat en spärr vid tecknandet av nya abonnemang och vissa typer av köp. Nu måste du själv låsa upp kortet innan köpet via din internetbank. Hör med din bank om vad de har för rutiner vid internetköp.

Nedan finns länkar till storbankernas instruktioner för internetköp:

Om du ändå inte lyckas kontakta sslsupport@sportsground.se.

Går det att se matcherna på SSLplay.se från utlandet?
Ja, du kan se alla matcher utanför Sveriges gränser.

Kan du se matcherna i efterhand?
Ja, har du ett månadsabonnemang finns matcherna att tillgå gratis under arkiv. Du som inte har månadsabonnemang kan köpa arkivmatcherna styckvis.

Går spelaren inte igång?
Testa att uppdatera sidan och stäng av annonsblockerare samt eventuellt byta webbläsare. Vi rekommenderar Google Chrome då vi tidigare mottagit ett par ärenden rörande svårigheter att få igång sändningen på enheter som använder till exempel Firefox.

Är sändningen hackig?
Vi sänder ut en högupplöst ström som kan kräva mycket av din internetuppkoppling. Vi kan tyvärr inte ta ansvar för din lokala anslutning men om du plötsligt börjar uppleva avbrott i form av att spelaren buffrar rekommenderar vi i första hand att du försäkrar dig om att ingen annan i hushållet strömmar samtidigt (dvs tittar på till exempel Netflix, Twitch eller Youtube) och att du testar att startar om sändningen genom att uppdatera sidan eftersom du då tilldelas en ny IP-adress av vårt system. Fungerar det fortfarande inte kan du kontakta oss på sslsupport@sportsground.se. När du kontaktar oss ber vi dig att referera till den tillgångskod du erhållit vid ditt enkelköp av matchen eller för dig som har abonnemang att bifoga en kopia på ditt kvitto.

Gäller ditt ärende PPV?
Referera ditt ärende till den kod du använde för att köpa/se matchen.

Gäller ditt ärende månadsabonnemang?
Vi ber dig i första hand bifoga det kvitto som du fick per post vid antecknandet av abonnemanget I andra hand kan du referera till de 6 första + 4 sista siffrorna på kreditkortet som användes vid betalningen.

För övriga frågor och feedback på sändningen:
sslsupport@sportsground.se. Vi svarar på dina frågor inom 24 timmar.

 


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>